Yπερψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων η παραπομπή Τραμπ-Στη Γερουσία οι αποφάσεις

Στη Γερουσία παραπέμπεται ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί οι απαιτούμενοι ψήφοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων προκειμένου να προχωρήσει η σχετική διαδικασία.

Ενόψει της εξέλιξης αυτής και με ψήφους 232 υπέρ έναντι 197 κατά , ο Τραμπ γίνεται ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που παραπέμπεται σε δίκη δύο φορές κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Παράλληλα, 10 τουλάχιστον Ρεπουμπλικάνοι δηλώνουν ότι θα στηρίξουν τη διαδικασία αποπομπής του απερχόμενου προέδρου για παρακίνηση εξέγερσης, μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου.

Τα βήματα που ακολουθούν μετά την υπερψήφιση της αποπομπής

Μετά την υπερψήφιση στη Bουλή των Αντιπροσώπων, η Γερουσία  θα πρέπει να διοργανώσει την δίκη για την εξέταση της αποπομπής Τραμπ, της οποίας προεδρεύει ο επικεφαλής της αμερικανικής δικαιοσύνης.

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, δεν θα κάνει χρήση των έκτακτων εξουσιών του για να συγκαλέσει συνεδρίαση του Σώματος αυτήν την εβδομάδα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός του στο Twitter.

Σε άλλη δήλωσή του, ο ΜαΚόνελ επεσήμανε ότι προτιμά η Γερουσία να προετοιμάσει τη μετάβαση στην εξουσία, παρά να ασχοληθεί με τις διαδικασίες αποπομπής του Τραμπ.

 

αποπομπήΒουλή των ΑντιπροσώπωνΓερουσίαΚαπιτώλιοΝτόναλντ Τραμπ