Πώς Ο Έλον Μασκ κατάφερε να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Έλον Μασκ μόλις έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, με την προσωπική του περιουσία να ξεπερνά πλέον τα 185 δισ. δολάρια.

Με τη σημερινή άνοδο της μετοχής της Tesla, ο Μασκ κατάφερε να ξεπεράσει ακόμη και τον Τζεφ Μπέζος της Amazon, ο οποίος από το 2017 μέχρι σήμερα κρατούσε τον τίτλο του πλουσιότερου στον κόσμο, καθώς η περιουσία του αγγίζει τα 184 δισ. δολάρια.
Επισημαίνεται ότι η άνοδος του Μασκ στην κορυφή της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο είναι η ταχύτερη που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Αποτελεί παράλληλα και μια ιδιαίτερη επιστροφή για έναν επιχειρηματία που  πριν από 18 μήνες βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, καθώς η Tesla  έδινε μάχη επιβίωσης.
Ο Μασκ ξεκίνησε το 2020 με περιουσία 27 δισ. δολαρίων, κάτι που σημαίνει ότι οριακά έμπαινε στο top 50 των πλουσιότερων του κόσμου.

Η εκτόξευση ωστόσο της μετοχής της Tesla, η οποία έχει 9πλασιάσει την αξία της τον τελευταίο χρόνο, σε συνδυασμό με ένα πολύ γενναιόδωρο πακέτο αμοιβών, ήταν η συνταγή που οδήγησε στο να προστεθούν πάνω από 150 δισ. δολάρια στην προσωπική περιουσία του επιχειρηματία.

Ενόψει της εξέλιξης αυτής, τον Ιούλιο ο Μασκ κατάφερε να ξεπεράσει τον Γουόρεν Μπάφετ και έτσι να γίνει ο έβδομος πλουσιότερος στον πλανήτη, ενώ εντός του Νοεμβρίου ξεπέρασε και τον Μπιλ Γκέιτς, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση στη λίστα.

 

Έλον Μασκπλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο