Αναστάτωση στη Γαλλία-Παράνομο ρέιβ πάρτι 2.500 ατόμων εν μέσω πανδημίας (video)

Πάνω από 2.500 άτομα συμμετείχαν σε παράνομο ρέιβ πάρτι στη Γαλλία, τη στιγμή που τη χώρα «θερίζει» το δεύτερο κύμα της πανδημίας, οδηγώντας μάλιστα την κυβέρνηση σε αυστηροποίηση των μέτρων από την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με το BBC, η εκδήλωση πραγματοποιείται σε αποθήκη κοντά στην πόλη της Ρεν, στην Βρετάνη. Ξεκίνησε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ενώ συμμετέχουν και άτομα που ταξίδεψαν από τη Μεγάλη Βρετανία και την Ισπανία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Μέλη της τοπικής χωροφυλακής είπαν ότι «προσπάθησαν να εμποδίσουν το πάρτι, αλλά αντιμετώπισαν έντονη εχθρότητα» από τους συμμετέχοντες, που συγκρούστηκαν μαζί τους, πυρπόλησαν ένα από τα οχήματά τους και τους πέταξαν πέτρες και μπουκάλια, τραυματίζοντας ελαφρά ορισμένους εξ’ αυτών.

Ένας από τους συμμετέχοντες, ονόματι Τζο, από την Αλσατία της βορειοανατολικής Γαλλίας, είπε στο Γαλλικό πρακτορείο ότι οι ρέιβερς συναντήθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο πάρκινγκ ενός εμπορικού κέντρου, προτού μεταβούν στην αποθήκη για το πάρτι. Όπως αποκάλυψε, «ελάχιστοι σεβάστηκαν τα μέτρα του social distancing» στο πάρτι, που υποτίθεται ότι θα έληγε σήμερα.

Άλλοι ρέιβερς είπαν ότι έφθασαν και άτομα από χώρες του εξωτερικού, όπως η Ισπανία και η Βρετανία, για το πάρτι. Σύμφωνα με τη Le Monde ορισμένοι από τους συμμετέχοντες κοιμόντουσαν στα αυτοκίνητά τους τα ξημερώματα και την ημέρα επέστρεφαν στο πάρτι, ενώ άλλοι δήλωσαν ότι ελπίζουν να παραμείνουν εκεί μέχρι την Τρίτη. Η εισαγγελία διέταξε έρευνα, που μπορεί να περιλαμβάνει και κατηγορίες για προμελετημένη αντίσταση και βία κατά της Αρχής.

 

ΓαλλίαΚορωνοιόςρέιβ πάρτυ