Κακά μαντάτα από τη Νότια Αφρική-Βρέθηκε νέο στέλεχος του κορωνοϊού

Τη στιγμή που όλες οι χώρες παγκοσμίως έχουν αρχίσει να αισιοδοξούν σε σχέση με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, ενόψει του σταδιακού εμβολιασμού όλου του πληθυσμού, από τη Νότια Αφρική έρχονται ιδιαιτέρως ανησυχητικά νέα. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο στέλεχος του SARS-CoV-2 που προκαλεί ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων.

«Συγκαλέσαμε αυτή την ενημέρωση του κοινού σήμερα για να ανακοινώσουμε ότι μια παραλλαγή του ιού SARS-CoV-2, που επί του παρόντος αποκαλείται 501.V2 Variant, εντοπίστηκε από επιστήμονές μας, ειδικούς στη γονιδιωματική, εδώ στη Νότια Αφρική», επεσήμανε ο υπουργός Ζουέλι Μκίζε σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, επομένως, υποδηλώνουν εντόνως ότι το τρέχον, δεύτερο κύμα που βιώνουμε οφείλεται σε αυτή τη νέα παραλλαγή», συμπλήρωσε.

 

Σημειώνεται ότι η Νότια Αφρική έχει καταγράψει τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στην Αφρική, σχεδόν 900.000, ενώ οι θάνατοι ξεπερνούν πλέον τους 20.000. Αυτήν την εβδομάδα η κυβέρνηση αυστηροποίησε τα περιοριστικά μέτρα, λόγω της αύξησης των μολύνσεων στη χώρα.

Κορωνοιόςνέο στέλεχοςΝότια Αφρική