Αύξηση των θανάτων λόγω κορωνοϊού στην Ιταλία-Χαλάρωση των μέτρων ζητά ο Βορράς

Αύξηση σημειώθηκε στον αριθμό των θανάτων λόγω κορωνοϊού στην Ιταλία τις τελευταίες 24 ώρες.

Μέσα σε μία ημέρα καταγράφηκαν 16.377 νέες μολύνσεις και 672 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών της νόσου. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 130.524 διαγνωστικά τεστ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ χθες οι νεκροί ήταν 541, τα κρούσματα ανήλθαν σε 20.648 και διενεργήθηκαν 176.934 τεστ. Από την αρχή της πανδημίας στη χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους 55.576 άνθρωποι.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 3.744 ασθενείς (8 λιγότεροι από χθες) και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 33.187 (308 περισσότεροι από το προηγούμενο εικοσιτετράωρο).

Οι περιοχές όπου εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα

Για πρώτη φορά, τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, η περιφέρεια όπου εντοπίζονται τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα είναι η Εμίλια Ρομάνια (2.041) με πρωτεύουσα την Μπολόνια. Ακολουθούν το Βένετο (2.003), η Λομβαρδία (1.929) και η Καμπανία (1.626) με πρωτεύουσα την Νάπολη.

Ο Ιταλικός Βορράς ζητά χαλάρωση των μέτρων

Παράλληλα, τις τελευταίες ώρες οι περιφέρειες του ιταλικού Βορρά έχουν αρχίσει να ζητούν από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων. Τα κύρια αιτήματά τους είναι να ξανανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα για όποιον διανυκτερεύει στις περιοχές κοντά στις πίστες του σκι, να επιτραπεί η λειτουργία των εστιατορίων και το βράδυ και να μην τεθούν περιορισμοί στην τέλεση των λειτουργιών την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η κυβέρνηση φαίνεται να αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα τα αιτήματα αυτά, από την στιγμή που έχει αφήσει να διαρρεύσει ότι δεν θεωρεί αναγκαία την επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων και ότι θα ήταν καλύτερο, ανήμερα τα Χριστούγεννα, τα εστιατόρια και τα καφέ μπαρ να παραμείνουν κλειστά.

Η επιφυλακτικότητα αυτή φαίνεται να αυξήθηκε εξαιτίας της κοσμοσυρροής που σημειώθηκε σε κεντρικές οδούς του Μιλάνου και του Τορίνο, μετά τη μερική χαλάρωση των απαγορευτικών μέτρων στα πλαίσια της οποίας επαναλειτούργησαν αρκετά εμπορικά καταστήματα.

θάνατοιΙταλίαΚορωνοιόςκρούσματαΧαλάρωση μέτρων