Τζιχαντιστές ετοιμάζουν χτύπημα στην Τουρκία

Ένα μέρος των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους έχει καταφθάσει στην Τουρκία με σκοπό να επιτεθεί σε διπλωματικές αποστολές στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, όπως αναγράφεται σε εσωτερικό υπόμνημα της τουρκικής εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών (MIT), σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου την Πέμπτη, (19/02).

Κατά την εφημερίδα Hurriet, στο εσωτερικό υπόμνημα της MIT υπογραμμίζεται πως περίπου 3.000 τζιχαντιστές, που βρίσκονται στην Συρία και το Ιράκ, σχεδιάζουν να εισβάλουν στην Τουρκία από τα νότια σύνορά της, καθώς δεν κατάφεραν να κατακτήσουν την πόλη Κομπάνι.

Σύμφωνα με το υπόμνημα, μέρος των τζιχαντιστών έχει ήδη εισέλθει στην Τουρκία, ενώ δεν αποσαφηνίζεται ο αριθμός των τζιχαντιστών που έχουν εισέλθει στη χώρα.

Ειδικότερα, σημειώνεται: “Μαχητικά μέλη που ειδικεύονται σε επιθέσεις καμικάζι και σε βομβιστικές επιθέσεις προετοιμάζουν […] επιθέσεις στις αποστολές, στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, των δυνάμεων του συνασπισμού που επενέβησαν στη Συρία».

Όπως αναφέρεται στο υπόμνημα μαχητές συριακής και παλαιστινιακής εθνικότητας σχεδιάζουν να φτάσουν στην Βουλγαρία με στόχο να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικά χτυπήματα σε χώρες της ΕΕ.

Η τουρκική αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει και η MIT δεν ήταν διαθέσιμη, ώστε να παραθέσει κάποιο σχόλιο.

 

πρεσβείεςτζιχαδιστέςΤουρκίατρομοκρατικό χτύπημα