Εικόνες Μαρτίου στην Ιταλία-653 θάνατοι λόγω κορωνοϊού μέσα σε μία ημέρα

Σε ιδιαιτέρως υψηλά επίπεδα κινείται για ακόμη ένα 24ωρο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία, καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν 36.176 νέες μολύνσεις, αλλά και το ρεκόρ των 653 θανάτων.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν πάνω από 250.000 διαγνωστικά τεστ, με τον δείκτη θετικότητας να υπολογίζεται στο 14,4%. Σημειώνεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 34.282 κρούσματα και 753 νέοι θάνατοι.

Παράλληλα, 3.712 ασθενείς έχουν εισαχθεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 33.610 σε νοσοκομειακούς θαλάμους λόγω επιπλοκών που σχετίζονται με τη νόσο.

Στο επίκεντρο της πανδημίας η Λομβαρδία

Όσον αφορά τις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα στην Ιταλία, παραμένει στην κορυφή η Λομβαρδία, με 7.453, ενώ ακολουθούν το Πεδεμόντιο με 5.349 περιστατικά, το Βένετο με 3.753 και η Καμπανία, στην οποία καταγράφηκαν 3.334 θετικοί στον ιό.

Πιθανό το ενδεχόμενο επιβολής lockdown και σε άλλες περιοχές

Στο μεταξύ, ο Ιταλός υπουργός Περιφερειακών Θεμάτων, Φραντσέσκο Μπότσια, επεσήμανε ότι δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η επιβολή lockdown και σε νέες περιοχές της χώρας, ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων και τα υπόλοιπα κριτήρια που λαμβάνουν υπόψη τους οι επιστήμονες.

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα σε καθεστώς lockdown έχουν εισέλθει, μεταξύ άλλων στην Ιταλία, οι περιφέρειες της Νάπολι, του Τορίνο, του Μιλάνου και της Φλωρεντίας.

 

θάνατοιΙταλίαΚορωνοιόςκρούσματα