Αυξήθηκε η ζήτηση για πλαστικές επεμβάσεις εν μέσω πανδημίας

Οι αλλαγές που έχει επιφέρει η πανδημία του COVID-19 σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας, φαίνεται πως έχουν επηρεάσει και την ψυχολογία μας σε σχέση με το πώς βλέπουμε την εικόνα μας.

Ενόψει αυτής της πραγματικότητας, κατά τη διάρκεια της πανδημίας και του lockdown παρατηρείται αύξηση της πελατείας σε κέντρα αισθητικής και ιατρεία πλαστικής χειρουργικής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MarketWatch δύο είναι οι βασικοί παράγοντες που έχουν οδηγήσει στην αύξηση της ζήτησης αισθητικών επεμβάσεων όπως λίφτινγκ και γέμισμα χειλιών:

1) Οι συχνές βιντεοκλήσεις σε πλατφόρμες όπως το Zoom.

2)  O περισσότερος χρόνος που περνάμε στο σπίτι και επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να αναρρώσουν από μία επέμβαση.

Ενδεικτικά, η Elite Aesthetics, ένα medspa στη Μασαχουσέτη, έχει δει τα ραντεβού να αυξάνονται 20% σε σχέση με πέρυσι. «Περισσότεροι από ποτέ ενδιαφέρονται για τις θεραπείες μας. Καθώς οι συναντήσεις στο Zoom γίνονται μέρος της ρουτίνας μας, βλέπουμε πολύ περισσότερο τη αντανάκλασή μας σε καθημερινή βάση» επεσήμανε στο MarketWatch η ιδρύτρια της Elite Aesthetics, Δρ. Τζόελ Λίμαν. «Πριν από την πανδημία δεν ήταν καθόλου συνηθισμένο να βλέπουμε την αντανάκλασή μας τόσο συχνά, αφού περνούσαμε πάρα πολλές ώρες στο γραφείο μας ή έξω» εξηγεί.

Φαινόμενο «Zoom Dysmorphia»

Μελέτη στο περιοδικό Facial Plastic Surgery & Aesthetic Medicine κατέγραψε ραγδαία αύξηση του αριθμού των ασθενών που ανέφεραν την εμφάνισή τους στο Zoom ως την βασική αιτία που τους ώθησε  στο να αναζητήσουν τη βοήθεια ειδικών. Το σχήμα της μύτης και οι ρυτίδες ήταν αυτά τα οποία απασχολούσαν περισσότερο τους συγκεκριμένους ανθρώπους, με τους συντάκτες της μελέτης να περιγράφουν το φαινόμενο ως Zoom Dysmorphia.

Αύξηση της ζήτησης και στην Μ. Βρετανία

Παράλληλα, η βρετανική Ένωση Πλαστικής Χειρουργικής ανακοίνωσε ότι τα μέλη της έχουν δει τη ζήτηση για ραντεβού, ψηφιακά, από ενδιαφερόμενους για πλαστικές επεμβάσεις να αυξάνεται κατά περισσότερο από 100% κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Η κλινική Cadogan Clinic στο κεντρικό Λονδίνο ανέφερε δε ότι οι αισθητικές επεμβάσεις διπλασιάστηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα. Η μεγαλύτερη αύξηση κατεγράφη στις επεμβάσεις στο πρόσωπο, πεδίο στο οποίο δεκαπλασιάστηκε η ζήτηση.

ζήτησηΚορωνοιόςΠανδημίαπλαστικές επεμβάσεις