Ένα βήμα πριν το καθολικό lockdown η Ιταλία-25.271 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες

Σε έξαρση συνεχίζει να βρίσκεται η πανδημία του κορωνοϊού στην Ιταλία, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 25.271 νέα κρούσματα, ενώ 356 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται ότι συνολικά πραγματοποιήθηκαν 147.725 τεστ σε όλη την χώρα. Το 17,1% όσων πολιτών υποβλήθηκαν σε έλεγχο προέκυψε θετικό. Συνολικά 2.749 ασθενείς έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους βρίσκονται 27.636 άνθρωποι.

Όσον αφορά τις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα, επισημαίνεται ότι στη Λομβαρδία σήμερα καταγράφηκαν 4.777 νέα περιστατικά, στην Καμπανία 3.120, στο Πεδεμόντιο 2.876 και στην Τοσκάνη 2.244.

Έντονες ανησυχίες προκαλεί η κατάσταση σε νοσοκομείο της Μόντζα

Στο μεταξύ, στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της πόλης Μόντζα η κατάσταση φαίνεται να είναι εκτός ελέγχου. Συγκεκριμένα, 340 γιατροί και νοσηλευτές έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό, και οι εκατό που προσελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες τόσο όσων νοσούν από COVID-19 όσο και των υπολοίπων ασθενών.

Σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας και συγκεκριμένα στην Καμπανία, στη Λιγουρία , στην κεντρική περιοχή Ούμπρια και στο Βένετο, θεωρείται πιθανή η αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων, προκειμένου να αναχαιτιστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η ιταλική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής καθολικού lockdown σε όλη την χώρα, σύμφωνα με την εισήγηση όλων των ιατρικών συλλόγων της Ιταλίας.

LockdownΙταλίακορονοϊόςΝέα Κρούσματα