Μια ανάσα πριν τη μεγάλη νίκη Ο Μπάιντεν-Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις της εκλογικής μάχης στις ΗΠΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική μάχη μεταξύ Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ, καθώς δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία καταμέτρησης ψήφων, και ως εκ τούτου δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος θα είναι τελικά ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Καθώς ενσωματώνονται τα αποτελέσματα στις πέντε αμφίρροπες Πολιτείες, ο Τζο Μπάιντεν μοιάζει να πλησιάζει όλο και πιο κοντά στη νίκη, δεδομένου ότι φαίνεται να εξασφαλίζει 264 εκλέκτορες, ενώ χρειάζεται 6 ακόμη ώστε να φτάσει στον αριθμό 270, που θα του χαρίσει τη νίκη.

Την ίδια ώρα ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αντιλαμβανόμενος ότι οι πιθανότητες επανεκλογής του ολοένα και λιγοστεύουν, καταθέτει δικαστικές προσφυγές στις αμφίρροπες Πολιτείες, προκειμένου να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων που απομένουν.

Σημειώνεται ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δύο δικαστές, στις Πολιτείες Τζόρτζια και Μίσιγκαν, απέρριψαν προσφυγές του προεκλογικού του επιτελείου, με τις οποίες απαιτούσαν να σταματήσει αμέσως η διαδικασία της καταμέτρησης.

Στην Πολιτεία της Τζόρτζια αναμένεται σύντομα να ανακοινωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς απομένουν 50.000 ψήφοι για να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η διαφορά υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να έχει μειωθεί σημαντικά, σε λιγότερες από 14.000 ψήφους. Για να μπορέσει ωστόσο ο Τζο Μπάιντεν να προηγηθεί,  θα πρέπει να αποσπάσει τουλάχιστον το 63% των ψήφων που απομένουν.

Δείτε σε live μετάδοση όλες τις εξελίξεις της εκλογικής μάχης στις ΗΠΑ

Αμερικανικές Εκλογές 2020Εκλογικό αποτέλεσμαΝίκηΝτόναλντ ΤραμπΤζο Μπάιντεν