Ο πρίγκιπας Ουίλλιαμ είχε κορωνοϊό τον Απρίλιο: "Στ' αλήθεια τον κλόνισε, δυσκολευόταν ν' αναπνεύσει"

Ο πρίγκιπας της Βρετανίας Ουίλλιαμ μολύνθηκε με κορωνοϊό τον Απρίλιο, περίπου την ίδια περίοδο, που είχε βρεθεί θετικός στον covid-19 και ο πατέρας τους τον πρίγκιπας Κάρολο, όπως μετέδωσαν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αργά χθες το βράδυ επικαλούμενα πηγές του Παλατιού του Κένσινγκτον.

Ο Ουίλιαμ, ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ και δεύτερος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, κράτησε μυστική την διάγνωσή του, επειδή δεν ήθελε να ανησυχήσει την χώρα, έγραψε η εφημερίδα The Sun.

“Γίνονταν σοβαρά πράγματα και δεν ήθελα να ανησυχήσω κανέναν”, φέρεται να είπε ο Γουίλιαμ σε κάποιον, σύμφωνα με την εφημερίδα.

 

Τον φρόντισαν οι γιατροί του Παλατιού και ακολούθησε τις κυβερνητικές οδηγίες για αυτοαπομόνωση στην οικογενειακή του εξοχική κατοικία  Άνμερ Χολ, στο Νόρφολκ, σύμφωνα με την εφημερίδα, που προσθέτει ότι μολαταύτα πραγματοποίησε 14 υποχρεώσεις του, μέσω τηλεδιάσκεψης στη διάρκεια του Απριλίου.

“Ο Ουίλιαμ επλήγη σοβαρά από τον ιό, –στ΄αλήθεια τον κλόνισε. Σε κάποιο στάδιο δυσκολευόταν να αναπνεύσει, επομένως όλοι γύρω του πανικοβλήθηκαν”, είπε μάλιστα στην Sun πηγή, που επικαλείται η εφημερίδα

Το BBC επιβεβαίωσε την είδηση από δικές του, πηγές αργά χθες το βράδυ με το Παλάτι του Κένσινγκτον επίσημη κατοικία στο Λονδίνο, της οικογένειας των Κέϊμπριτζ, όπου στεγάζεται και το γραφείο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της συζύγου του Δούκισσας Κάθριν, να αρνούνται να σχολιάσουν επισήμως την είδηση.

Τα Ανάκτορα δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα να σχολιάσουν αργά χθες το βράδυ, όπως ανέφεραν.

Η οικία του πατέρα του Ουίλλιαμ, του πρίγκιπα Καρόλου, είχε ανακοινώσει στις 25 Μαρτίου ότι ο Κάρολος είχε βρεθεί θετικός στον ιό.

Ο διάδοχος του θρόνου αυτοαπομονώθηκε στην κατοικία του στη Σκοτία, για επτά ημέρες με ήπια συμπτώματα πάντως, σε αντίθεση με τον πρίγκιπα Ουίλλιαμ ο οποίος φέρεται να ταλαιπωρήθηκε αρκετά, έως ότου αναρρώσει.

Η Βρετανία είναι από τις χώρες, που έχουν πληγεί σφόδρα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού και έχει καταγράψει 46.717 θανάτους από την COVID-19 αναφερόμενη σε εκείνους που πέθαναν 28 ημέρες έπειτα από θετικό τεστ στον ιό.

Μια ευρύτερη καταμέτρηση που περιλαμβάνει εκείνους που στο πιστοποιητικό θανάτου τους αναγράφεται ως αιτία η COVID-19 κάνει λόγο για 58.925 νεκρούς.

 

 

 

Άνμερ ΧωλΑπρίλιος 2020Δούκας και Δούκισσα του ΚέιμπριτζΚορωνοιόςΠαλάτι του Κένσινγκτονπρίγκιπας Κάρολοςπρίγκιπας Ουίλλιαμ