Κρεσέντο εθνικισμού από Ερντογάν: «Κράτη εγκληματίες» Κύπρος, Ισραήλ και Συρία-Βρισκόμαστε υπό πολιορκία

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου, χαρακτήρισε «κράτη-εγκληματίες» Κύπρο, Ισραήλ και Συρία, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε νωρίτερα σήμερα ανταποκριτής του ΣΚΑΪ.

Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, ανέφερε σε υψηλούς τόνους ότι «Όσοι μιλούσαν εναντίον μας, τώρα κάθονται να συνομιλήσουν μαζί μας».

Η Τουρκία δέχεται οικονομικές επιθέσεις

Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την κρίση που διέρχεται η τουρκική οικονομία, δήλωσε ότι «η Τουρκία δέχεται οικονομικές επιθέσεις» τονίζοντας μάλιστα ότι  «Βρισκόμαστε υπό πολιορκία τα τελευταία 10 χρόνια, από τον Καύκασο μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο, από τα Βαλκάνια μέχρι τη Συρία».

Συναντήσεις Γ.Γ ΝΑΤΟ με Τούρκους αξιωματούχους

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας αναμένεται σήμερα να πραγματοποιήσει συνάντηση με το Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Ο κ. Στόλτενμπεργκ συναντήθηκε νωρίτερα  με τον υπουργό Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου, και με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στα πλαίσια της προγραμματισμένης του επίσκεψης του στην Τουρκία.

Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Κύριο αντικείμενο των συναντήσεων αποτελούν οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη αλλά και οι τεχνικές συνεδριάσεις που πραγματοποιούνται μεταξύ των στρατιωτικών κλιμακίων Ελλάδας-Τουρκίας.

ΙσραήλΚύπροςΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΣυρία