Σε καραντίνα το 1/3ο του παγκόσμιου πληθυσμού - Περισσότερα από 400.000 τα κρούσματα διεθνώς (Χάρτης)

Περισσότερα από 400.000 κρούσματα λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό έχουν δηλωθεί επίσημα σε όλο τον κόσμο από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με το διαδραστικό χάρτη του πανεπιστημίου Johns Hopkins που αντλεί στοιχεία από τον ΠΟΥ και άλλους οργανισμούς και φορείς.

Τα στοιχεία του διαδραστικού χάρτη αφορούν στο βράδυ της Τρίτης και αλλάζουν από ώρα σε ώρα. Το κόκκινο της εξάπλωσης στιγματίζει σαν αίμα τον παγκόσμιο Άτλαντα, με την Ευρώπη να είναι αυτή την περίοδο το επίκεντρο της πανδημίας.

Επιβεβαιωμένα  κρούσματα 414.277, με 18.557 θανάτους ανάμεσά τους. Τα θλιβερά αυτά στοιχεία, έχουν καταγραφεί σε 169 χώρες και εδάφη, κυρίως στην Κίνα εστία της πανδημίας, (με 81.591 κρούσματα, από τα οποία 3.160 θάνατοι),  και την Ιταλία (με 69.176 κρούσματα), την πλέον πληγείσα χώρα όσον αφορά τις ανθρώπινες απώλειες, με 6.820 νεκρούς ως το βράδυ της Τρίτης 24/03/3030 .

Tα κρούσματα στις ΗΠΑ, (όπου οι προγνώσεις βλέπουν το μελλοντικό επίκεντρο του κορωνοϊού), ανέρχονται σε 51.542 ενώ στην Ισπανία σε 39.676.

Ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων ωστόσο δεν αντιπροσωπεύει πάρα ένα μέρος του πραγματικού αριθμού των μολύνσεων, καθώς μεγάλος αριθμός χωρών στο εξής δεν κάνει διαγνωστικό έλεγχο παρά μόνο στα κρούσματα που χρήζουν νοσοκομειακής νοσηλείας.

Σε καραντίνα πάνω από 2,6 δισ. άνθρωποι παγκοσμίως

Η πλήρης καραντίνα στην Ινδία, που τέθηκε σε ισχύ αυξάνει σε περισσότερα από 2,6 δισεκατομμύρια τους ανθρώπους που καλούνται από τις δημόσιες αρχές να μείνουν στα σπίτια τους για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του Covid-19, σύμφωνα με καταμέτρηση που έγινε σήμερα από βάση δεδομένων του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ένας αριθμός δηλαδή, που ξεπερνά κατά τι το 1/3ο, του πληθυσμού πανγκοσμίως.

Όπως επισημαίνει ο Ελεύθερος Τύπος, ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού, που εκτιμάται από τον ΟΗΕ σε 7,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους το 2020.

Οι περισσότερες από τις εν λόγω χώρες επέβαλαν υποχρεωτικό περιορισμό στον πληθυσμό τους: τουλάχιστον 2,24 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε τουλάχιστον 42 χώρες ή εδάφη επέλεξαν αυτή τη μέθοδο. Αυτό ισχύει συγκεκριμένα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία …), αλλά και στην Κολομβία, την Αργεντινή, την Καλιφόρνια (Ηνωμένες Πολιτείες), στο Νεπάλ, το Ιράκ, στη Μαδαγασκάρη.

Η Ινδία και η Νέα Ζηλανδία είναι οι τελευταίες χώρες που εντάχθηκαν στον κατάλογο. Την Πέμπτη θα συμπεριληφθεί και η Νότια Αφρική.

καραντίναΚορωνοιόςκρούσματανεκροίΠανδημίαΠΟΥχάρτης