Φονικός σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονιστική ιστορία διάσωσης 28 ώρες μετά - Video

Με αυταπάρνηση δίνουν την μάχη με τον χρόνο οι διασώστες στην Τουρκία, ώστε να σωθούν  όσους πιο πολλοί γίνεται, από όσους εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός των 6,8 ρίχτερ.  Τα μέλη των ομάδων διάσωσης που εργάζονταν όλη τη νύχτα σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν ανέσυραν μέχρι στιγμής 45 ανθρώπους ζωντανούς από κτίρια που έχουν καταρρεύσει, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών (AFAD), την ώρα που ο αριθμός των νεκρών  αυξήθηκε στους 35.

Όπως ανακοίνωσε η AFAD επίσης, έχουν σημειωθεί πάνω από 700 μετασεισμοί.

Σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα που μεταδόθηκαν, μια 35χρονη μητέρα και η δίχρονη κόρη της ανασύρθηκαν ζωντανές από τα χαλάσματα στην περιοχή Μουσταφά Πασά της επαρχίας Ελαζίγ. Οι διασώστες, που άκουσαν τις φωνές τους, χρειάστηκαν 28 ώρες για να τις προσεγγίσουν και να τις σώσουν, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Υπάρχει ακόμη κίνδυνος κατάρρευσης κτιρίων

Η AFAD καλεί τους κατοίκους να μην επιστρέφουν στα κατεστραμμένα κτίρια καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσης. Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, στις δύο επαρχίες 645 κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και 76 κατέρρευσαν.

 

6.8 ρίχτερδιάσωσησεισμόςΤουρκία