Βυθίστηκε το ένα τάνκερ που δέχτηκε επίθεση από τορπίλη στον κόλπο του Ομάν

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA ανέφερε ότι οι υπηρεσίες διάσωσης της χώρας έσωσαν 44 ναυτικούς από τα τάνκερ που δέχτηκαν επίθεση στον κόλπο του Ομάν μ και τους πήραν στο ιρανικό λιμάνι του Jask.

Την ίδια στιγμή, ο τηλεοπτικός σταθμός Al-Mayadeen του Λιβάνου ισχυρίστηκε ότι το πετρελαιοφόρο Front Altair έχει βυθιστεί μετά από την αναφερθείσα επίθεση.  

Παρόλο που δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση μέχρι στιγμής, η κρατική ενεργειακή εταιρεία της Ταϊβάν, CPC, ιδιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου, δήλωσε ότι το πετρελαιοφόρο που παραδίδει καύσιμο από τη Μέση Ανατολή χτυπήθηκε από τορπίλη.


Το τμήμα των Εμπορικών Επιχειρήσεων του βρετανικού Ναυτικού εξέδωσε προειδοποίηση για «απροσδιόριστο» περιστατικό που σημειώθηκε μεταξύ δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν. Παράλληλα, το Ναυτικό του Ηνωμένου Βασιλείου κάνει λόγο για μια κατάσταση που χρήζει «εξαιρετικής προσοχής» εν μέσω της έντασης στις σχέσεις Ουάσινγκτον και Τεχεράνης αλλά και στο περιθώριο της επίσκεψης του Ιάπωνα πρωθυπουργού στο Ιράν. «Τόσο η Βρετανία όσο και οι σύμμαχοι της χώρας διερευνούν το περιστατικό», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Βασιλικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου.

βύθισηΚόλπος Ομάντάνκερτορπίλη