Γαλλία: Σύλληψη οκτώ ατόμων για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

Στη σύλληψη οκτώ ατόμων προχώρησαν οι γαλλικές αρχές στο Παρίσι, οι οποίοι φέρεται να έχουν σχέσεις με τους τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με τις αρχές, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μια εβδομάδα μετά τη σύλληψη πέντε ανδρών που επίσης εμπλέκονται σε τζιχαντιστική ομάδα που προετοίμαζε την αναχώρηση μελών για τη Συρία.

Οι ύποπτοι ανήκουν στην οργάνωση που δραστηριοποιείται στη Γαλλία, η οποία έχει ως σκοπό την στρατολόγηση νέων μαχητών και την αναχώρησή τους για τη Συρία.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, στα βόρεια προάστια του Παρισιού και στην περιοχή της Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

“Τα άτομα που συνελήφθησαν – και όλα τους έχουν τεθεί υπό κράτηση – θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή σε τζιχαντιστική ομάδα που οργάνωνε τη στρατολόγηση και αναχώρηση μελών προς τη Συρία.

Σχεδόν ένα μήνα μετά τις επιθέσεις που έπληξαν το Παρίσι, η επιχείρηση αυτή δείχνει εκ νέου τη μεγάλη αποφασιστικότητα των δυνάμεων ασφαλείας, υπό τη δικαστική αρχή, να πατάξουν την τρομοκρατία”, πρόσθεσε ο Υπουργός.

ΓαλλίαΙσλαμικό ΚράτοςΣυλλήψειςτζιχαντιστές