Οι τζιχαντιστές αποκεφάλησαν και τον δεύτερο Ιάπωνα όμηρο

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος , το βράδυ του Σαββάτου 31 Ιανουαρίου, έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο με τον αποκεφαλισμό και του δεύτερου Ιάπωνα ομήρου.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε πως η ανακοίνωση έγινε μέσω μιας ανάρτησης στο Twitter που παραπέμπει σε ένα βίντεο το οποίο μεταφορτώθηκε στο YouTube από το αλ Φουρκάν, την υπηρεσία των τζιχαντιστών του ΙΚ που διανέμει τις ανακοινώσεις τους.

Το βίντεο, δείχνει έναν μαυροντυμένο άνδρα που φοράει κουκούλα να στέκεται πάνω από τον Γκότο κρατώντας ένα μαχαίρι στον λαιμό του.

Το επόμενο πλάνο απεικονίζει μια σορό με ένα κομμένο κεφάλι τοποθετημένο πάνω της.
Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ο μασκοφόρος δηλώνει: “Λόγω της απερίσκεπτης απόφασής σου να συμμετάσχεις σε έναν πόλεμο που δεν μπορεί να κερδηθεί, αυτό το μαχαίρι δεν θα σφάξει μόνο τον Κέντζι, αλλά θα συνεχίσει, θα φέρει τη σφαγή όπου κι αν βρίσκονται οι άνθρωποί σου. Αρχίζει ο εφιάλτης για την Ιαπωνία”.

Όπως μετέδωσε το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο, η κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί να επαληθεύσει εάν το βίντεο που δείχνει τον Γκότο νεκρό είναι αυθεντικό.

Το Reuters τονίζει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει κατά πόσον το βίντεο αυτό είναι αυθεντικό.

αποκεφαλισμός δεύτερου Ιάπωνα ομήρουΙσλαμικό Κράτος