Γερμανία: Κανείς δεν θέλει νέες κυρώσεις- Η Ρωσία να τηρήσει τις συμφωνίες του Μινσκ

Πιο διαλλακτικός απέναντι στους  “28” για το θέμα των κυρώσεων στη Ρωσία εμφανίστηκε ο Γερμανός Αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος όμως υποστήριξε ότι η Μόσχα θα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες του Μινσκ.

Μιλώντας στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, ο κ. Γκάμπριελ σημείωσε με νόημα ότι  “φυσικά και δεν είναι προς το συμφέρον κανενός στην Ευρώπη, και σίγουρα όχι προς το συμφέρον της Γερμανίας, οι σκληρότερες κυρώσεις και προφανώς και ολόκληρος ο κόσμος χρειάζεται τη Ρωσία ως εταίρο στην επίλυση παγκόσμιων συγκρούσεων και προκλήσεων» και πρόσθεσε ότι “ο δρόμος για διέξοδο στις ευρω-ρωσικές σχέσεις, για παράδειγμα η ζώνη εμπορίου από τη Λισαβώνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ, περνά από το Μινσκ και τα μέτρα που συμφωνήθηκαν για να λήξει η ένοπλη επέμβαση στην Ουκρανία».

Ισχυρότερη στάση απέναντι στις κυρώσεις στη Ρωσία κρατούν οι ανατολικές χώρες και κυρίως η Πολωνία η οποία και ζητά άμεσα περισσότερα μέτρα. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Πολωνού υπουργού Εξωτερικών Γκρέγκορς Σετίνα ο οποίος υποστήριξε ότι «χρειάζονται περισσότερες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για την ουκρανική κρίση» και κατέληξε λέγοντας ότι “η Ρωσία πρέπει να αντλήσει συμπεράσματα και να αντιληφθεί πως βρίσκεται αντιμέτωπη με την ενωμένη, ομόφωνη στάση ολόκληρου του κόσμου».

ΓερμανίακυρώσειςΡωσία