Ολάντ: Καταδίκασε την εκτέλεση του Ιάπωνα ομήρου από τους τζιχαντιστές

Την «άμεση» απελευθέρωση του δεύτερου Ιάπωνα που είναι στα χέρια των ισλαμιστών ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ο οποίος και καταδίκασε την «βάρβαρη δολοφονία» του Ιάπωνα ομήρου από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα Ηλύσια Πεδία, αναφέρει: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδικάζει απερίφραστα τη βάρβαρη δολοφονία του Αρούνα Γιουκάουα, από τους τρομοκράτες»

Και συμπληρώνει: «Απευθύνουμε έκκληση για την άμεση απελευθέρωση του δημοσιογράφου που είναι επίσης όμηρος».

Ο αρχηγός του Γαλλικού κράτους εξέφρασε επίσης «τα συλλυπητήριά του προς την κυβέρνηση, το λαό της Ιαπωνίας και την οικογένεια του θύματος» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Ολάντ επίσης «χαιρετίζει την αποφασιστική δέσμευση της Ιαπωνίας στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και τον ενεργό ρόλο της στην προώθηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή» αναφέρει η ανακοίνωση της Γαλλικής προεδρίας.

«Οι δύο φίλες χώρες μας συνεργάζονται μαζί ενάντια στους τζιχαντιστές», προσθέτει ο Ολάντ. «H Ιαπωνία μπορεί να υπολογίζει στην αλληλεγγύη της Γαλλίας».

Η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ και η Βρετανία έχουν ήδη καταδικάσει την εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες και απαίτησαν την απελευθέρωση του δεύτερου Ιάπωνα που βρίσκεται όμηρος στα χέρια των μαχητών της Τζιχάντ.

απελευθέρωση ΙάπωναΟλάνττζιχαντιστές