Σαουδική Αραβία: Απεβίωσε ο βασιλιάς Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ Αζίζ αλ Σαούντ

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας, τα ξημερώματα της Παρασκευής 23 Ιανουαρίου, ο βασιλιάς της χώρας Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ Αζίζ αλ Σαούντ, απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών.

Όπως ήταν γνωστό, σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα με το αναπνευστικό του και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, τη θέση του στο θρόνο αναλαμβάνει ο 79χρονος αδελφός του Σαλμάν, ο οποίος θεωρείται πιθανό ότι θα επιμείνει στις προσπάθειες του Αμπντουλάχ για αλλαγές, που στόχο θα έχουν τη συμφιλίωση της ισλαμικής παράδοσης με τις ανάγκες της σύγχρονης οικονομίας.

Ο Αμπντουλάχ γεννήθηκε το 1924 και ανέλαβε επίσημα καθήκοντα βασιλιά το 2006. Είχε οριστεί Αντιβασιλέας το 1995, οπότε και είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο ο προκάτοχός του βασιλιάς Φαχντ.

Αρχικά ο Αμπντουλάχ θεωρείτο από τους ξένους διπλωμάτες ως συντηρητικός, ωστόσο η εικόνα αυτή κατέρρευσε καθώς επέδειξε ζήλο για μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Αμπντουλάχ, στις 6 Νοεμβρίου του 2007, πραγματοποίησε την πρώτη επίσκεψη μονάρχη της Σαουδικής Αραβίας στο Βατικανό για συνομιλίες με τον Πάπα.

βασιλιάς ΑμπντουλάχΣαουδική Αραβία