Πέμπτος γάμος για τον Γκέρχαρντ Σρέντερ-Παντρεύεται την 25 χρόνια νεότερη σύντροφό του (φώτος)

O πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, παντρεύεται την αγαπημένη του Κιμ Σο-Γεόν. Αυτός είναι ο πέμπτος γάμος του για τον Σρέντερ, στον οποίο έχει δοθεί το υποκοριστικό «άνδρας Audi», εξαιτίας των δαχτυλιδιών με το λογότυπο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που δώρισε στις προηγούμενες γυναίκες του.

Η σχέση του με την 25 χρόνια νεότερη Νοτιοκορεάτισσα σύντροφό του έγινε γνωστή τον Σεπτέμβρη από την τέταρτη γυναίκα του, η οποία είχε αναφέρει ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στο διαζύγιό τους, κάτι που λίγο αργότερο διέψευσε ο 73χρονος πρώην καγκελάριος.

Η 47χρονη Κιμ είναι εκπρόσωπος της Νότιας Κορέας στην Υπηρεσία Οικονομικής Ανάπτυξης στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, αλλά στο παρελθόν είχε εργαστεί στο πλάι του Σρέντερ ως μεταφράστρια.

Ο πρώην σοσιαλδημοκράτης ηγέτης ήταν καγκελάριος από το 1988 έως το 2005. Κατά τη διάρκεια της θητείας του είχε κάνει μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική ασφάλιση, οι οποίες βέβαια δεν ευχαρίστησαν ιδιαίτερα την αριστερή πτέρυγα του κόμματος.

«Έχω γνωρίσει την οικογένειά της. Ο γάμος πιθανόν να τελεστεί το φθινόπωρο, ο τόπος και η ημερομηνία θα αποφασιστούν αργότερα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Σεούλ ο πρώην καγκελάριος.

«Έχω μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία, τον πολιτισμό και τις τέχνες της Νότιας Κορέας. Θα ήθελα να έχω περισσότερες ευκαιρίες να μάθω περισσότερα για τους Νοτιοκορεάτες και την κληρονομιά της χώρας αυτής» είπε ο Σρέντερ και μάλιστα ανέφερε ότι πρόκειται να περάσει τη ζωή του σε ταξίδια μεταξύ Γερμανίας και Νότιας Κορέας.

γάμοςΓκέρχαρντ ΣρέντερΚιμ Σο-Γεόν