Συμφωνία για παράδοση αμυντικών συστημάτων υπέγραψε η Ρωσία με το Ιράν

Ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος επισκέπτεται την Τεχεράνη, υπέγραψε μια συμφωνία με τον υπουργό Άμυνας του Ιράν, τον υποστράτηγο Χοσεΐν Ντεχκάν, που προβλέπει την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε αμυντικά θέματα.

Σύμφωνα με τα ρωσικά και ιρανικά ΜΜΕ, η Κυβέρνηση της Ρωσίας ενδέχεται να παραδώσει στο Ιράν συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-300, ικανοποιώντας την παραγγελία της Τεχεράνης, που είχε ακυρωθεί από τη ρωσική πλευρά το 2010 εξαιτίας των πιέσεων της Δύσης.

Ο Υποστράτηγος Λεονίντ Ιβασόφ στο RIA μετά τη σημερινή συνάντηση των Υπουργών Άμυνας, δήλωσε: “Έγινε ένα βήμα στην κατεύθυνση της συνεργασίας στην οικονομία και στην οπλική τεχνολογία, τουλάχιστον για συστήματα άμυνας όπως οι S-300 και οι S-400. Μάλλον θα τα παραδώσουμε”.

Ο Ιβασόφ επισήμανε ότι οι διμερείς σχέσεις της Ρωσίας με το Ιράν ενισχύθηκαν το τελευταίο διάστημα, ιδίως λόγω του γεγονότος πως και οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν δυτικές κυρώσεις, προσθέτοντας ότι η Μόσχα και η Τεχεράνη εξετάζουν την επέκταση της συνεργασίας τους σε διάφορους τομείς.

ΙΡΑΝΡωσίαυπογραφή συμφωνίας