Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επισκέπτεται την Κίνα, στο πλαίσιο επίσημης τριήμερης περιοδείας, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μπριζίτ Μακρόν.
Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας κομψή και φινετσάτη, όπως πάντα, εντυπωσίασε με τις στιλιστικές της επιλογές τους Κινέζους. Επέλεξε να φορέσει ένα κατακόκκινο παλτό, χρώμα που συμβολίζει την καλή τύχη στην Κίνα, την οποία ευελπιστεί να αποκτήσει και με την επίσκεψή της εκεί.
Συνδύασε το παλτό της με ένα total black look, πετυχαίνοντας να τονίσει και να αναδείξει ακόμη περισσότερο το κόκκινο. Επέλεξε επίσης να ξεφύγει από τον στυλιστικό κανόνα που τη θέλει να προτιμά μίνι φούστες και φορέματα, επιλέγοντας να φορέσει ένα στενό δερμάτινο παντελόνι. Για την προστασία από το ψύχος, καθώς στη μακρινή χώρα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες αυτές τις μέρες, τύλιξε γύρω από το λαιμό της ένα μαύρο μαντήλι Louis Vuitton και ολοκλήρωσε την εμφάνισή της με μαύρες over the knee μπότες Christian Louboutin, κόκκινα γάντια και μια πλεκτή τσάντα σε μαύρο και κόκκινο χρώμα.
Με την περιοδεία του στην Κίνα ο Γάλλος Πρόεδρος αποσκοπεί να ενισχύσει τους δεσμούς των δύο χωρών, ώστε η Γαλλία να εξελιχθεί στην πιο στενό σύμμαχο της Κίνας στην Ευρώπη, θέση που μέχρι τώρα κατέχει το Ηνωμένο Βασίλειο.
Τεράστιο ενδιαφέρον για τη σχέση Εμμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν
Οι Κινέζοι έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον στο πρόσωπο της Μπριζίτ Μακρόν, εξαιτίας της σχέσης της με ένα μικρότερό της. Σύμφωνα με δημοσίευση του αντίστοιχου twitter της Κίνας, το Weibo, «αυτός ο άντρας παντρεύτηκε μια καθηγήτρια 24 χρόνια μεγαλύτερή του, έγινε παππούς στα 30 του και έκανε την Ευρώπη να τον λατρέψει», την οποία διάβασαν 9 εκατομμύρια άνθρωποι.
Τον Μάιο του 2017 τα κινεζικά ΜΜΕ έστειλαν ανταποκριτές στην Γαλλία για να αναλύσουν τη σχέση του Εμανουέλ Μακρόν με την Μπριζίτ. Παράλληλα, όμως, μετέφρασαν στην Κίνα και δύο βιβλία, το Les Macron , έργο δύο δημοσιογράφων και το βιβλίο του Εμανουέλ Μακρόν Révolution.
Όσο αφορά τον λόγο που οι Κινέζοι “παθιάστηκαν” τόσο με αυτή τη σχέση, δεν ήταν απλώς, όπως εξηγούν, η διαφορά ηλικίας, αλλά πώς γίνεται ένας πρώην τραπεζίτης να παντρευτεί την πρώην καθηγήτρια του. Από την άλλη, οι χρήστες των social media στην Κίνα ανέφεραν επανειλημμένα ότι ένας τέτοιος γάμος, δηλαδή με διαφορετική ηλικία, δεν θα γινόταν εύκολα στη χώρα τους.
Ο διευθυντής του προγράμματος «Ασία» στο Institut Open Diplomacy τόνισε για αυτή τη σχέση «αυτός ο απρόβλεπτος έρωτας των Μακρόν ενσαρκώνει τον ρομαντισμό α λα γαλλικά» και στη συνέχεια υποστήριξε ότι η Πρώτη Κυρία της Κίνας είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα και μάλιστα ιδιαίτερα δημοφιλής. «Ήταν τραγουδίστρια στον λαϊκό, επαναστατικό στρατό, ήταν πολύ γνωστή και για πρώτη φορά υπήρξε Πρώτη Κυρία στην Κίνα τόσο διάσημη» είπε.
Επιπρόσθετα, η Μπριζίτ Μακρόν πριν τα Χριστούγεννα και μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Κίνας “βάφτισαν” το πρώτο πάντα που γεννήθηκε στην Γαλλία, στον ζωολογικό κήπο της Μποβάλ. Γεγονός που αύξησε τη δημοτικότητά της στην Κίνα. Παράλληλα οι γονείς του πάντα ήταν δώρο από την Κίνα στην Γαλλία.
«Οι κινεζικές αρχές μας είπαν ότι οι Κινέζοι ήταν πολύ συγκινημένοι από τον σεβασμό της παράδοσης, κατά την βάπτιση του πάντα, και από την ομιλία της Μπριζίτ Μακρόν. Η σύζυγος του Κινέζου προέδρου συγκινήθηκε ιδιαίτερα», ανέφερε το περιβάλλον του Εμανουέλ Μακρόν.
Συγκεκριμένα η ιστορία με το πάντα ήταν και το έναυσμα για την επίσκεψη του ζευγαριού στην Κίνα, όπως σχολίασε και ο πρώην δεξιός πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Πιέρ Ραφαρέν, «η Μπριζίτ Μακρόν συμμετείχε επιτυχώς στη Μποβάλ στην προετοιμασία του προεδρικού ταξιδιού, τον επόμενο Ιανουάριο. Η ανθρώπινη διάσταση των σχέσεων μπορεί να είναι πλεονέκτημα της διπλωματίας».
Η Μπριζίτ Μακρόν πρωτού αναχωρήσει για την Κίνα, είχε προετοιμαστεί διαβάζοντας όσα έπρεπε να γνωρίζει και οι συνεργάτες της επικοινώνησαν με την Γαλλική πρεσβεία στην Κίνα για να μάθουν περισσότερα.
Όπως αναφέρουν άνθρωποι από το κοντινό της περιβάλλον «η Μπριζίτ Μακρόν θέλει να κάνει τα πάντα σωστά, με ό,τι καταπιάνεται».
Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ο πρώτος ηγέτης ευρωπαϊκής χώρας που επισκέπτεται επισήμως την Κίνα από τον περασμένο Οκτώβριο, αφότου τα ηνία της χώρας ανέλαβε ο Σι Ζινπίνγκ. Η σύσφιξη των Γαλλοκινεζικών σχέσεων εντάσσεται στη στρατηγική ενδυνάμωσης του ρόλου και της παγκόσμιας επιρροής των δύο χωρών, καθώς η μεν Γαλλία θέλει να απομακρυνθεί από την Γερμανία και η Κίνα από τις ΗΠΑ.
Οι Μακρόν έχουν επισκεφθεί μέχρι στιγμής τους διάσημους πολεμιστές από τερακότα, την Παγόδα της Μεγάλης Άγριας Χήνας και το Μεγάλο Τζαμί της Ξιάν.