ΕΕ: Ευρύτερη συμμαχία και με μουσουλμανικά κράτη για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

Σε ευρύτερη συμμαχία και με μουσουλμανικά κράτη, κάλεσε η ύπατη εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Η Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε από τις Βρυξέλλες, στη συνεδρίαση των “28”, ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη συνεργασία τόσο της ΕΕ με μουσουλμανικές χώρες, όσο και μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ.

“Η απειλή δεν είναι μόνο αυτή που αντιμετωπίσαμε στο Παρίσι, αλλά επεκτείνεται και σε άλλα μέρη του κόσμου, ξεκινώντας από τις μουσουλμανικές χώρες.

Πρέπει να τονώσουμε τη συνεργασία πρώτα με όλες τις αραβικές χώρες και μετά εντός της ΕΕ. Πρέπει να μοιραζόμαστε περισσότερες πληροφορίες, πρέπει να συνεργαζόμαστε περισσότερο”, τόνισε.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποσχέθηκαν να αντιμετωπίσουν τους ριζοσπάστες μουσουλμάνους που επιστρέφουν από Συρία και Ιράκ.

“Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διατηρήσουμε την Ευρώπη ασφαλή από την τρομοκρατική απειλή”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ.

Στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής, 12-13 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, αναμένεται να συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης των μουσουλμάνων που μεταβαίνουν σε πολεμικές ζώνες της Μέσης Ανατολής, αλλά και αυτών που επιστρέφουν από αυτές σε χώρες της ΕΕ.

Ε.Ε.μουσουλμανικά κράτησυνεργασίαΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ