Λίβανος: Έφοδος στις φυλακές Ρουμιέ από τις αρχές και άμεσα αντίποινα από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους

Τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, οι δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου, πραγματοποίησαν έφοδο σε μια από τις μεγαλύτερες φυλακές της χώρας, όπου κρατούνται ισλαμιστές μαχητές.

Σύμφωνα με τα ξένα ειδησιογραφικά πρακτορεία, οι δυνάμεις ασφαλείας, από το περασμένο Σάββατο, διενεργούν έρευνες, προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες της διπλής επίθεσης αυτοκτονίας, που είχε σαν αποτέλεσμα οκτώ νεκρούς.

Αν και την ευθύνη της επίθεσης την έχει αναλάβει το “Μέτωπο Αλ-Νόσρα”, ωστόσο οι αρχές πιστεύουν πως υπεύθυνο είναι το “Ισλαμικό Μέτωπο”.

Με αντίποινα απειλούν οι μαχητές του “Μετώπου Αλ-Νούσρα”

Αντίποινα ετοιμάζει η οργάνωση “Μέτωπο Αλ-Νούσρα”, για την πρωινή έφοδο των δυνάμεων ασφαλείας του Λιβάνου σε πτέρυγα φυλακής που κρατούνται ισλαμιστές μαχητές.

Με ανακοίνωσή στο λογαριασμό της στο twitter, η οργάνωση απειλεί να σκοτώσει τα 20 μέλη των λιβανικών δυνάμεων που έχει ομήρους από τον Αύγουστο.

“Ως αποτέλεσμα της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στον Λίβανο, θα πληροφορηθείτε εκπλήξεις που αφορούν την τύχη των κρατουμένων μας”, ανέφερε η οργάνωση στον λογαριασμό της στο Twitter.

Πριν προλάβουν να περάσουν λίγες ώρες, το αμερικάνικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE, μια εκ των οργανώσεων του Ισλαμικού Κράτους κρατάει ομήρους 21 χριστιανού κόπτες.

Η οργάνωση δεν κάνει γνωστή την εθνικότητά τους, όμως φαίνεται να πρόκειται για 20 Αιγυπτίους, την απαγωγή των οποίων έκανε γνωστή τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, το αιγυπτιακό υπουργείο εξωτερικών.

Στην ανακοίνωσή της η οργάνωση εμφανίζει τις φωτογραφίες 21 χριστιανών που συνελήφθησαν από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, σε διάφορες περιοχές της Τρίπολης.

Δεν αναφέρεται ημερομηνία της απαγωγής τους, ούτε και διατυπώνεται και κάποιο αίτημα για την απελευθέρωσή τους.

Για την ώρα, δεν έχει γίνει γνωστό αν την απαγωγή την έχουν διαπράξει οι μαχητές του “Μετώπου Αλ-Νουσρα”.

αντίποιναέφοδος στις φυλακέςΛίβανοςΜέτωπο Αλ-Νούσρα