Γαλλία: 10.000 στρατιωτικοί στους δρόμους από την Τρίτη

Μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στο Παρίσι, ο Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν ανακοίνωσε ότι από αύριο το βράδυ θα κινητοποιηθούν 10.000 στρατιωτικοί για την ασφάλεια “ευαίσθητων σημείων της επικράτειας”.

Ο κ. Ντριάν δήλωσε ότι  ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ζήτησε από τις ένοπλες δυνάμεις να συμμετάσχουν στην ασφάλεια ευαίσθητων σημείων της επικράτειας επικαλούμενος “το εύρος των απειλών” που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η χώρα.

Συγκεκριμένα επισήμανε ότι “αποφασίσαμε, μαζί με τον αρχηγό του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων να κινητοποιήσουμε 10.000 άνδρες που θα προστατεύουν ευαίσθητα σημεία στο σύνολο της επικράτειας από αύριο (Τρίτη) το βράδυ”.

Παρόλα αυτά, δεν δέχτηκε να κατονομάσει τα λεγόμενα “ευαίσθητα σημεία της επικράτειας”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Γαλλία ενισχύει ήδη από σήμερα τις δυνάμεις ασφαλείας για το ενδεχόμενο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων, αρχίζοντας από τα εβραϊκά σχολεία και τόπους λατρείας.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι, σχεδόν 5.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες έχουν ήδη κινητοποιηθεί σήμερα για να προστατεύσουν τα 717 σχολεία και τόπους λατρείας εβραίων της Γαλλίας, ενώ “το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται” για να βρεθεί τουλάχιστον ένας συνεργός των δραστών των επιθέσεων του Παρισιού.

10.000 άνδρεςΓαλλίαΖαν-Ιβ Λε ΝτριάνΟλάντΥπουργός Άμυνας