Και ιπτάμενος και Βασιλιάς - Τι αποκάλυψε ο Βασιλιάς της Ολλανδίας για τη διπλή ζωή του

Για 21 ολόκληρα χρόνια ο βασιλιάς της Ολλανδίας, Βίλεμ Αλεξάντερ ζούσε το όνειρο του ως πιλότος της αεροπορικής εταιρείας της χώρας KLM, πιλοτάροντας επιβατικές πτήσεις.

Σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf, ο ίδιος ο βασιλιάς αποκάλεσε χόμπι την μερική αυτή απασχόληση, ενώ αποκάλυψε ότι πετούσε με την θυγατρική των ολλανδικών αερογραμμών KLM Fokker 70 σε κοντινούς προορισμούς ανά την Ευρώπη, έχοντας ατύπως το ρόλο του συγκυβερνήτη.

«Όταν έχεις ένα αεροσκάφος, επιβάτες και πλήρωμα, είσαι υπεύθυνος γι αυτούς, δεν μπορείς να πάρεις τα προβλήματά σου από το έδαφος στον ουρανό, πρέπει να απελευθερωθείς εντελώς και να επικεντρωθείς σε κάτι άλλο, αυτό για μένα είναι το πιο χαλαρωτικό κομμάτι των πτήσεων», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο βασιλιάς αποκάλυψε ότι εξασκείται για να πιλοτάρει Boeing 737, τα οποία σύντομα θα αντικαταστήσουν το στόλο της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιλοτάρισε για πρώτη φορά πριν από 30 χρόνια, όταν ήταν ακόμα φοιτητής.

Το πάθος του αυτό τον έφερε στην Κένυα στα τέλη της δεκαετίας του ’80, όπου εκεί δούλεψε ως εθελοντής πιλότος, αρχικά για τον οργανισμό ιατρικής φροντίδας African Medical Research & Education Foundation (AMREF) και στη συνέχεια για την Υπηρεσία Άγριας Ζωής της χώρας.

βασιλιάςΟλλανδίαπιλότος