Η Μαρίν Λεπέν παραδέχθηκε ότι όντως αντέγραψε αποσπάσματα ομιλίας του Φρανσουά Φιγιόν, όπως αποκάλυψαν τα γαλλικά ΜΜΕ.
Παράλληλα, υποστήριξε -εμμέσως πλην σαφώς- ότι συνειδητά έκανε copy paste την ομιλία του Φιγιόν, προκειμένου να προσελκύσει ψηφοφόρους της Κεντροδεξιάς, λίγες ώρες πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών.
Τα Γαλλικά ΜΜΕ διαπίστωσαν ότι ένα τμήμα της ομιλίας της Λεπέν την Πρωτομαγιά, σε προεκλογική εκδήλωση σε βόρειο προάστιο του Παρισιού, ήταν ακριβώς ίδιο με ένα τμήμα της ομιλίας που είχε εκφωνήσει στα μέσα Απριλίου ο υποψήφιος της Κεντροδεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν.
Η Μαρί Λεπέν και ο Φλοριάν Φιλιπό, έσπευσαν να απορρίψουν τους ισχυρισμούς περί λογοκλοπής, αν και όπως αποδεικνύεται από τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, όντως χρησιμοποιούνται ακριβώς οι ίδιες λέξεις.
«Πρόκειται για ένα μικρό νεύμα διότι στην ομιλία του Φρανσουά Φιγιόν εκείνη την περίοδο, υπήρχαν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, όμως είναι αλήθεια, βρισκόμαστε σε σημείο ενθουσιασμού. Αυτό το νεύμα εκτιμήθηκε, πιστεύω και από τους ψηφοφόρους του κυρίου Φιγιόν», συμπλήρωσε ο νούμερο δύο του κόμματος της Λεπέν, Φλοριάν Φιλιπό.
Η ίδια πάντως, σε συνέντευξή της είχε δηλώσει ότι, δεν ήταν κακό που η ομιλία του Φιγιόν ακούστηκε πολλές φορές: «Εμείς, με τους ψηφοφόρους του Φρανσουά Φιγιόν έχουμε πράγματι ως ένα βαθμό το ίδιο όραμα για τη Γαλλία, για το μέγεθός της και για το ρόλο που πρέπει να έχει στον κόσμο».
Ένα δείγμα από την αντιγραφή είναι το ακόλουθο: «Έχουμε μια μοναδική γλώσσα που μιλάει σε όλα τα έθνη του κόσμου. Στην Αφρική, στην Αμερική, στην Ασία, στην Κεντρική Ευρώπη γύρω από την Μεσόγειο.
Εάν μαθαίνουν την γλώσσα μας, από την Αργεντινή έως την Πολωνία, εάν υπάρχουν λίστες αναμονής στα γαλλικά σχολεία στη Σαγκάη, στο Τόκιο, στο Μεξικό ή στη Ρώμη, εάν το Παρίσι είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως, είναι επειδή η Γαλλία είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια βιομηχανική, αγροτική ή στρατιωτική δύναμη.
Άλλοτε στρατιώτης του Κυρίου, σήμερα στρατιώτης της Ελευθερίας η Γαλλία, θα είναι πάντα ο στρατιώτης του ιδανικού, έλεγε ο Κλεμανσώ».