Τρελό: Απενεργοποίησαν τον συναγερμό στις φυλακές Κύπρου - Απέδρασαν 2 κρατούμενοι

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας, απ’ όπου δραπέτευσαν δύο ομογενείς από τη Γεωργία το βράδυ της Τετάρτης. Οι δραπέτες εξέτιαν ποινές φυλάκισης για ληστείες και διαρρήξεις.

Εκείνο που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, είναι πως σύμφωνα με πληροφορίες, ο ήχος του συναγερμού είχε απενεργοποιηθεί από τους δεσμοφύλακες, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει άμεση κινητοποίηση.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι δύο κατάδικοι βρίσκονταν στην απαγορευμένη ζώνη των φυλακών προσπαθώντας να αποδράσουν για περίπου μία ώρα, προτού γίνουν αντιληπτοί από τους δεσμοφύλακες και ακολουθήσουν οι πυροβολισμοί που ακινητοποίησαν τελικά μόνο τον ένα εκ των δύο.

Οι δυο τους κατάφεραν να πηδήξουν έξω από τον τοίχο των Φυλακών χρησιμοποιώντας σκαλωσιές που βρίσκονταν δίπλα στην πτέρυγα τους, οι οποίες είχαν τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια εργασιών για τη δημιουργία γυμναστηρίου.

Η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους έχει ζητήσει την διενέργεια πειθαρχικής έρευνας, μετά την πληροφορία ότι με την απόδραση ήχησε ο συναγερμός των Φυλακών, αλλά οι δεσμοφύλακες είχαν απενεργοποιήσει τον ήχο.

Ωστόσο ο δραπέτης παραμένει άφαντος, παρ’ όλο που οι αστυνομικές έρευνες κράτησαν ολόκληρη τη νύχτα και μάλιστα επεκτάθηκαν και στην νεκρή ζώνη με τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών.

απόδρασηΛευκωσίαφυλακές