Η αντιτρομοκρατική Τουρκίας, συνέλαβε Ολλανδή δημοσιογράφο

Η Ολλανδή δημοσιογράφος Φρεντερίκε Γκίρντινκ, συνελήφθη από την τουρκική αστυνομική ομάδα καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Η Φρεντερίκε Γκίρντινκ, που εξειδικεύεται στο κουρδικό ζήτημα, έγραψε ένα νέο βιβλίο για τη σφαγή Roboski, συνεργάζεται με αρκετά ΜΜΕ, όπως τους “The Independent”, “Al Monitor”, “Het Parool”, καθώς και για την ολλανδική ραδιοφωνία.

“Μια ομάδα οκτώ ατόμων της αντιτρομοκρατικής, μόλις έψαξε το σπίτι μου. Με μεταφέρουν στο τμήμα τώρα. Κατηγορία: Προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης”, έγραψε η ίδια στο twitter.

Σοκαρισμένος από την είδηση της σύλληψης της Φρεντερίκε Χέρντινκ δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Κερτ Μπέντερς, ο οποίος πληροφορήθηκε την εξέλιξη, όντας μάλιστα στην Άγκυρα για προγραμματισμένη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του.

Η δημοσιογράφος μετά από 3 ώρες ανακρίσεων αφέθηκε ελεύθερη.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων,(EFJ),  δήλωσε: “Είναι μια ακόμη πράξη εκφοβισμού η οποία δείχνει ότι η ελευθερία του Τύπου και η ελευθερία της έκφρασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Τουρκία βρίσκονται υπό παρακολούθηση και ακραία επιτήρηση”.

σύλληψη δημοσιογράφουΤουρκία