Μια σύγχρονη χολυγουντιανή κατακόμβη που σφύζει από ζωή - Με έντονο το ελληνικό στοιχείο

Τι και αν στην απομακρυσμένη έρημο της Νότιας Αυστραλίας οι θερμοκρασίες ξεπερνούν ακόμα και τους 50 βαθμούς Κελσίου; Τι και αν οι συνθήκες διαβίωσης απαγορεύουν κάθε ελπίδα επιβίωσης; Τίποτα δεν επηρεάζει τους 2000 κατοίκους της Coober Pedy, της μοναδικής υπόγειας πόλης που βρίσκεται 846 χιλιόμετρα από την Αδελαϊδα της Αυστραλίας.

Το όνομά της, στην γλώσσα των ιθαγενών, σημαίνει «λευκός άνθρωπος μέσα στην τρύπα» και είναι γνωστή ως η πρωτεύουσα του Οπαλίου, ενός πολύτιμου λίθου που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες. Ο πληθυσμός της δεν ξεπερνά τους 2000 κατοίκους, μεγάλη μερίδα των οποίων είναι Έλληνες, ενώ ενδεικτικό της πολυπολιτισμικότητάς της είναι πως οι μόνιμοι κάτοικοί της κατάγονται από 40 χώρες.

Μέσα στις στοές υπάρχουν σπίτια, εκκλησία, εστιατόριο ακόμα και ξενοδοχείο.

Με σπίτια ή όπως οι ίδιοι αποκαλούν “πιρόγες” που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις επίγειες κατοικίες. Με μοναδικό ντισαβαντάζ… ότι δεν διαθέτουν φυσικό κλιματισμό.

Μια πόλη-μαγνήτης για παραγωγές του Χόλυγουντ. Ενδεικτικά, ταινίες όπως το Pitch Black, Queen of the Desert, Κόκκινος Πλανήτης και Opal Dream έχουν γυριστεί εκεί..

coober PedyΑυστραλίαυπόγεια πόλη