Ο Φιγιόν διεκδικεί την Προεδρία της Γαλλίας παρά το σκάνδαλο με τη σύζυγό του

Στον απόηχο του σκανδάλου με την αργομισθία της συζύγου του, ο Φρανσουά Φιγιόν δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία της Γαλλίας.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Journal du Dimanche, δήλωσε πως ο κίνδυνος να χάσει η παράταξή του την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο από το Εθνικό Μέτωπο “με οδήγησε στην απόφαση να συνεχίσω μέχρι τέλους. Η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη… Φυσικά αποτίμησα την κατάσταση, δεν το αποφάσισα εν θερμώ”.

Όπως τόνισε ο πρώην Πρωθυπουργός, η αποχώρησή του από την “κούρσα” για την προεδρία θα άφηνε τη Γαλλία χωρίς έναν “αξιόπιστο” υποψήφιο και θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε κρίση.

Το σκάνδαλο με τη σύζυγο του Φιγιόν, Πενέλοπι, έγινε γνωστό στα τέλη Ιανουαρίου από τη σατιρική εφημερίδα Canard Enchaine, η οποία αποκάλυψε ότι η ίδια απολάμβανε υψηλότατους μισθούς του δημοσίου ως κοινοβουλευτική βοηθός αρχικά του συζύγου της και κατόπιν του αναπληρωτή του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Πενέλοπι δεν άσκησε ποτέ τα καθήκοντά της.

ΓαλλίαεκλογέςΠενέλοπι ΦιγιόνΦρανσουά Φιγιόν