Ρωσία: Άσκηση ετοιμότητας στις αεροδιαστημικές μονάδες

Συναγερμός μάχης σήμανε για τις αεροδιαστημικές μονάδες της Ρωσίας στο πλαίσιο άσκησης ετοιμότητας, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Κατά την άσκηση κινητοποιήθηκαν στρατιώτες και αξιωματικοί σε συστοιχίες S-300 και S-400: «Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας υπεύθυνες για την υπεράσπιση της Μόσχας και την κεντρική βιομηχανική περιοχή τέθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού. Η αποστολή εναέριας άμυνας περιλαμβάνει πλήρως επανδρωμένες μαχητικές μονάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά το Υπουργείο.

Όπως αναφέρει το Russia Today, σκοπός της άσκησης ήταν να δοκιμαστούν οι δυνατότητες ραδιοεπικοινωνίας και μετάδοσης δεδομένων από τα ραντάρ στα κέντρα ελέγχου και να βεβαιωθεί η ετοιμότητα καταστροφής άγνωστων εναέριων στόχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γεγονός αυτό συμπίπτει χρονικά με τις νέες συμπλοκές που σημειώθηκαν μεταξύ φιλορώσων ανταρτών και Ουκρανών στρατιωτικών, στην ανατολική Ουκρανία.

Παράλληλα, στρατεύματα του ΝΑΤΟ προωθούνται σε χώρες της Βαλτικής όπως η Εσθονία και η Λιθουανία, κοντά στα σύνορα με την Ρωσία.

Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη αποστολή στρατευμάτων στην Πολωνία από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Ο εκπρόσωπος του Βλάντιμιρ Πούτιν, έκανε λόγο για απειλητική κίνηση εκ μέρους της Ουάσινγκτον.

αεροδιαστημικές μονάδεςάσκηση ετοιμότηταςΗΠΑΟυκρανίαΡωσία