Θανάσιμες συγκρούσεις στο Μπαγκλαντές

Τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου, στην πρώτη επέτειο των αμφιλεγόμενων εκλογών, ξέσπασαν θανάσιμες συγκρούσεις στους δρόμους του Μπαγκλαντές, με την αστυνομία να πολιορκεί την αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Khaleda Zia, στο γραφείο της

Η αστυνομία ανέφερε ότι δύο οπαδοί της αντιπολίτευσης του Εθνικιστικού Κόμματος Μπαγκλαντές (BPN), σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με ακτιβιστές του κυβερνώντος κόμματος, στην πόλη της Νατόρε.

Η ηγέτης του BPN, Ζία, παρά το γεγονός ότι περιορίζεται στο γραφείο της, προέτρεψε τους ακτιβιστές να κατέβουν στους δρόμους, ως μέρος μιας εκστρατείας, ώστε να αναγκάσει την πρωθυπουργό Sheikh Hasina, να διενεργήσει νέα πολυκομματική δημοσκόπηση.

Τοπικός επιθεωρητής της αστυνομίας είπε ότι οι δύο ακτιβιστές BNP πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τους υποστηρικτές της Χασίνα και τουλάχιστον 15 άλλοι τραυματίστηκαν.

Οι αρχές έχουν σταθμεύσει έξω από το γραφείο της Ζία 11 φορτηγά με άμμο και τούβλα, προκειμένου να αποτρέψουν την ίδια και τους υποστηρικτές της, να διαδηλώσουν.

Παράλληλα, υπάρχουν αρκετές αστυνομικές δυνάμεις με οχήματα, εξοπλισμένα με εκτοξευτήρες ύδατος.

Η Χασίνα, έχει επανειλημμένα απορρίψει τις εκκλήσεις για νέες εκλογές.

Οι βίαιες συγκρούσεις κατά την ημέρα των εκλογών του 2013 θεωρήθηκαν ως οι πιο αιματηρές στην σύντομη ιστορία του Μπαγκλαντές -μετά το χωρισμό του από το Πακιστάν- με περισσότερους από 500 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Khaleda Zia

 

Sheikh Hasina

 

ΖίαΜπαγκλαντέςσυγκρούσειςΧασίνα