Μετά το «πρώτη την Αμερική» του Τραμπ, οι Ευρωπαίοι διαγκωνίζονται για τη 2η θέση (vid)

Με αφορμή την υπόσχεση που έδωσε ο προέδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στον αμερικανικό λαό να έχει «πρώτη την Αμερική» στις προτεραιότητές του, μέσα ενημέρωσης από πολλές ευρωπαϊκές χώρες «απάντησαν» με χιουμοριστικές καμπάνιες, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι η χώρα τους θα κατακτήσει την πολυπόθητη δεύτερη θέση στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του νέου προέδρου.

Κάθε χώρα προσπαθεί με επιχειρήματα που εκθέτει μέσω της δημιουργίας ενός σχετικού βίντεο, να τέρψει τον Τραμπ, έτσι ώστε να κερδίσει την προτίμησή του. Φυσικά κοινό χαρακτηριστικό κάθε καμπάνιας αποτελεί η σατυρική διάθεση απέναντι σε πλήθος εξαγγελιών του νέου προέδρου των ΗΠΑ, με το μεταναστευτικό ζήτημα και το τείχος στο Μεξικό να ξεχωρίζουν.

Αντίστοιχες… προωθητικές καμπάνιες σε ανάλογο ύφος έχουν πραγματοποιήσει η Δανία, το Βέλγιο και η Λιθουνία. Ποια στοιχεία της άραγε θα μπορούσε να προτάξει η Ελλάδα σε ένα αντίστοιχο διαφημιστικό βίντεο και πόσες πιθανότητες θα είχε για να κατακτήσει την δεύτερη θέση στις προτεραιότητες του Ντόναλντ Τραμπ;

ΕυρώπηΗΠΑ