Ρεσιτάλ Ομπάμα σε απονομή βραβείων

Λίγο πριν παραδώσει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου στον Ντόναλντ Τραμπ, ο  Μπαράκ Ομπάμα υποδέχτηκε 21 σημαντικές προσωπικότητες για να τους βραβεύσει με το  «Μετάλλιο της Ελευθερίας».

Πρόκειται για την ύψιστη τιμητική διάκριση προς πολίτες στις ΗΠΑ όπου φέτος ήταν αφιερωμένη σε όσους έχουν διακριθεί στους τομείς τους και ξεχώρισαν για το έργο και τη στάση ζωής τους.

Η βράδια τα είχε όλα απρόοπτα, συγκινήσεις, αστεία αλλά και σημαντικά μηνύματα.

Τα ονόματα που παρέλασαν «μιλούν» από μόνα τους…

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς, οι θρύλοι του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν και Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, ο ηθοποιός Τομ Χανκς, η δημοφιλής παρουσιάστρια Ελεν Ντε Τζενέρις.

«Καλλιτέχνες, επιστήμονες, φιλάνθρωποι, δημόσιοι λειτουργοί ή στρατιωτικοί, αθλητές και καλλιτέχνες, αυτά τα 21 πρόσωπα συνέβαλαν στο να πάει μπροστά η Αμερική, καθώς ενέπνευσαν εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, την ίδια στιγμή» ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση.


Η ΝτεΤζένερις η οποία  ήταν ανάμεσα στις προσωπικότητες στις οποίες ο Μπαράκ Ομπάμα απένειμε το Μετάλλιο Ελευθερίας αντιμετώπισε κάποια εμπόδια κατά την είσοδό της κάτι το οποίο μοιράστηκε με τους followers της.

«Δεν με άφησαν να μπω στον Λευκό Οίκο ακόμη, γιατί ξέχασα την ταυτότητά μου», έγραψε στο Twitter, δημοσιεύοντας και μία φωτογραφία στην οποία κάθεται και περιμένει σε ένα παγκάκι.

Τελικά όμως κατάφερε να εισέλθει, όταν επιβεβαιώθηκε η ταυτότητά της και φυσικά το πανηγύρισε….

Έκανε «mannequin challenge» μέσα στον Λευκό Οίκο, με την ίδια, τον Μπιλ Γκέιτς τον Μάικλ Τζόρνταν, τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, την Νταϊάνα Ρος και τους υπόλοιπους που βραβεύονται να μένουν ακίνητοι!

Πάντως, λίγη ώρα αργότερα, ο κόσμος είδε ένα διαφορετικό πρόσωπό της. Η πάντα γελαστή κωμικός, βούρκωσε και δυσκολεύτηκε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, τη στιγμή της βράβευσής της.

Από τα σχόλια που έκανε ο Μπάρακ Ομπάμα για όλους τους βραβευθέντες ξεχώρισαν αυτά για τον Τομ Χανκς για τον οποίο είπε ότι κατάφερε να δείξει πώς μπορείς να κάνεις φίλο μια μπάλα βόλεϊ και για τον Μπρους Σπρίνγκστιν , γνωστό και με το παρατσούκλι “the Boss” , με τον Αμερικανό πρόεδρο να λέει περιπαικτικά:

Μπορεί εγώ να είμαι ο πρόεδρος αλλά εσύ είσαι το “αφεντικό”.

βραβείακαλλιτέχνεςΜπαράκ Ομπάμα