Κάθειρξη 20 ετών σε Κενυάτη αστυνομικό που βίασε 13χρονη

Δικαστήριο στην Κένυα τιμώρησε με 20 χρόνια κάθειρξη έναν αστυνομικό ο οποίος βίασε ένα 13χρονο κορίτσι το 2010, παρ΄όλο που ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι πλέον είναι παντρεμένος με το θύμα του.

Στη χώρα, άλλες 11 παρόμοιες υποθέσεις ερευνήθηκαν από το 2013 σύμφωνα με εντολή του Ανώτατου Δικαστηρίου. Εκείνη την περίοδο ένα κέντρο διάσωσης των θυμάτων είχε κάνει μήνυση στην αστυνομία, διότι δεν είχε ερευνήσει εκατοντάδες περιστατικά. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις οι αστυνομικοί ζητούσαν χρήματα ή έκλειναν στο κρατητήριο τα κορίτσια που είχαν το θάρρος να μιλήσουν για τον βιασμό τους.

Ο αστυνομικός Τζόζεφ Μουτούα υποστήριξε ότι έχει παντρευτεί το κορίτσι με παραδοσιακή τελετή, πλήρωσε προίκα και πλέον ζουν μαζί με τον γιο που απέκτησαν στη Μομπάσα.

Η οικογένεια του κοριτσιού είχε ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές να αποσύρουν την υπόθεση επειδή ο αστυνομικός παντρεύτηκε το θύμα του. Όμως το κορίτσι και η μητέρα του, που κατέθεσαν υπέρ του Μουτούα, δεν έδωσαν τις ίδιες πληροφορίες, όπως για το πού ακριβώς ζει σήμερα το ζευγάρι.

“Είναι σαφές ότι ο κατηγορούμενος, η ενάγουσα και η μητέρα της ενάγουσας δεν διαβάζουν το ίδιο σενάριο. Δεν συμφωνούν ούτε σε απλά πράγματα, όπως για το πού κατοικούν… Είναι απλώς μια επινοημένη ιστορία για να κερδίσει (ο αστυνομικός) την ελευθερία του”, είπε ο δικαστής Όσκαρ Ουανιάγκα.

Στην Κένυα, συνηθίζεται οι οικογένειες των θυμάτων να συμβιβάζονται εξωδικαστικά με τους δράστες, λαμβάνοντας ως αποζημίωση χρήματα ή κατσίκες.

βιασμόςδικαστήριοΚένυα