Προπαγάνδα Ερντογάν με νέο σήριαλ- Οι "αιμοσταγείς" Έλληνες και οι "καλοί" Τούρκοι

Λίγες εβδομάδες μετά τις διαβόητες δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Συνθήκη της Λωζάννης και τα ελληνικά νησιά, μια νέα τουρκική σειρά που θα αρχίσει να προβάλλεται στη γείτονα χώρα έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Ο Ερντογαν συνεχίζει την προπαγάνδα με μια σειρά που ονομάζεται  «Η πατρίδα μου είσαι εσύ» ( Vatanim Sensin).

Το εν λόγω σήριαλ κάνει πρεμιέρα αύριο (27/10) στην τηλεόραση της Τουρκίας και περιγράφει την περίοδο λίγο πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Να σημειωθεί μάλιστα πως η ημερομηνία έναρξης προβολής της σειράς δεν είναι τυχαία καθότι η 29η Οκτωβρίου αποτελεί εθνική εορτή για την Τουρκία κατά την οποία εορτάζεται η θεμελίωση της Δημοκρατίας και της Σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας από τον Μουσταφά Κεμάλ.

Η παραγωγή του σήριαλ είναι από το Kanal D το οποίο ανήκει τον μεγάλο μιντιακό όμιλο Ντογάν ο οποίος θεωρείται αντιπολιτευόμενο στον Ερντογάν.   Το σήριαλ εξιστορεί τα γεγονότα πριν από την Μικρασιατική καταστροφή από την… τουρκική πλευρά αφού παρουσιάζει ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί δολοφονούσαν, εκτελούσαν, φυλάκιζαν και κατέστρεφαν τις περιουσίες των Τούρκων χωρίς κανέναν έλεγχο. Η σειρά παρουσιάζει τη ζωή του Τζεβντετ, ο οποίος φυλακίζεται από τους «κακούς» Έλληνες και στη συνέχεια γίνεται ο διώκτης και εξολοθρευτής τους, ο ήρωας των Τούρκων.

Πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο Χαλίτ Εργκέντς, που έγινε πασίγνωστος στην Ελλάδα από το σίριαλ «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» και «Χίλιες και Μια Νύχτες», ενώ στη σειρά παίζει και η γυναίκα του Μπεργκιουζαρ Κορέλ.

προπαγάνδασειράΤαγίπ Ερντογάν