Εκκενώθηκε περιοχή στη Γερμανία - Σχεδιαζόταν έκρηξη βόμβας (φωτό)

Κατοικημένη περιοχή της γερμανικής πόλης Κέμνιτς εκκενώθηκε από τις αστυνομικές αρχές εξαιτίας “απειλής”, όπως μετέδιδαν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Η αστυνομία δεν έδινε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το είδος της απειλής, ωστόσο στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι στην περιοχή σχεδιαζόταν έκρηξη βόμβας, κάτι που τελικά απετράπη.

Νωρίτερα οι αρχές είχαν δώσει εντολή για την εκκένωση της περιοχής και ζήτησαν από τους πολίτες να μη δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο από την επιχείρηση στα social media.

Αξιωματούχοι της αστυνομίας ανέφεραν ότι το άτομο που σχεδίαζε το νέο μακελειό παραμένει ελεύθερο.

Η γερμανική εφημερίδα «Bid» επισημαίνει ότι, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι αρχές εντόπισαν στην περιοχή εκρηκτικά.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Σαξονία επεσήμανε ότι οι αρχές προέβησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη για να ανοίξουν την πόρτα διαμερίσματος για το οποίο είχαν πληροφορίες ότι κρυβόταν ο ύποπτος. Τελικά όμως δεν τον εντόπισαν.

Παράλληλα, το δίκτυο «Tag24» μετέδωσε ότι, ένας άνδρας ζωσμένος με εκρηκτικά, κρύφτηκε σ’ ένα συγκρότημα κατοικιών και λίγη ώρα, αργότερα, έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΓερμανία