ΗΠΑ: Αστυνομικός παραδόθηκε στις αρχές - Σκότωσε έναν Αφροαμερικανό

Παραδόθηκε στις αρχές μια αστυνομικός από την Τούλσα της Οκλαχόμα των ΗΠΑ, η οποία τραυμάτισε θανάσιμα με το όπλο της έναν άοπλο Αφροαμερικανό. Το περιστατικό έγινε την περασμένη Παρασκευή. Πλέον η Μπέτι Σέλμπι κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η κατηγορία της απαγγέλθηκε την Πέμπτη και μια ημέρα αργότερα, η 42χρονη αστυνομικός παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις φυλακές της κομητείας. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 50.000 δολαρίων και στις 30 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί σε δικαστήριο, για την πρώτη ακροαματική συνεδρίαση.

Η αστυνομικός κατηγορείται από τις αμερικανικές αρχές για υπερβολική αντίδραση και για κλιμάκωση του επεισοδίου, με αποτέλεσμα τον πυροβολισμό 40χρονου Τέρενς Κράτσερ. Στην περίπτωση που κριθεί ένοχη, ενδέχεται να φυλακιστεί για 4 χρόνια.

Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλές διαδηλώσεις τις οποίες ακολούθησαν επεισόδια, με αφορμή θανάτους Αφροαμερικανών από αστυνομικούς. Στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας επικρατεί χάος, εξαιτίας των βίαιων ταραχών μετά τη δολοφονία ενός Αφροαμερικανού από αστυνομικούς την περασμένη Τρίτη.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΑΦΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΗΠΑ