Πεδίο μάχης οι δρόμοι στη Γερμανία - Βίαιες συγκρούσεις ακροδεξιών με μετανάστες

Επεισοδιακή ήταν η νύχτα της Τετάρτης στην πόλη Bautzen της ανατολικής Γερμανίας, καθώς περίπου 80 άτομα που ανήκουν σε ακροδεξιά οργάνωση, συγκρούστηκαν με περίπου 20 μετανάστες, οι οποίοι στη συνέχεια ενισχύθηκαν από αλληλέγγυους.

Στο σημείο έσπευσαν πάνω από 100 άνδρες από τις γερμανικές ειδικές δυνάμεις, ωστόσο οι “μάχες” κράτησαν σχεδόν όλο το βράδυ. Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης έκαναν λόγο για εξαιρετικά βίαιες συγκρούσεις αλλά και για καθυστέρηση της αντίδρασης της Αστυνομίας.

Κεντρικά σημεία της πόλης υπέστησαν ζημιές και  σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες υπήρξαν πολλοί τραυματισμοί, αναφέροντας μάλιστα ότι χρησιμοποιήθηκαν ως όπλα σπασμένα μπουκάλια. Στο σημείο έσπευσαν πολλά ασθενοφόρα για τη μεταφορά των τραυματιών, ενώ ένας 18χρονος Μαροκινός τραυματίστηκε σοβαρά από πέτρα που δέχτηκε.

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μετανάστες πέταξαν μπουκάλια και ξύλα στους αστυνομικούς, οι οποίοι συγκρούστηκαν και με ομάδες αλληλέγγυων.

Οι ακροδεξιοί φώναξαν συνθήματα κατά των μεταναστών ζητώντας να απομακρυνθούν από τον καταυλισμό της περιοχής.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, τα χθεσινά επεισόδια ήταν τα πιο σοβαρά που έχουν σημειωθεί σε συγκρούσεις ακροδεξιών και μεταναστών.

Σημειώνεται ότι οι ρατσιστικές επιθέσεις στη χώρα αυξάνονται ραγδαία, την ώρα που όλο και περισσότεροι Γερμανοί ζητούν από την Άγκελα Μέρκελ να  λάβει μέτρα και να «παραιτηθεί» της πολιτικής των «ανοικτών συνόρων».

ακροδεξιάΓερμανίαμετανάστεςσυγκρούσεις