Ένας αιώνας φυλακή σε βιαστή 3 ανήλικων κοριτσιών

Το δικαστήριο της Κένυας καταδίκασε την Τετάρτη σε κάθειρξη 100 ετών έναν άνδρα που βίασε τρία κορίτσια, ηλικίας 10-13 ετών.

Ο δράστης ασέλγησε στα κορμάκια τους, αφού πρώτα τα κλείδωσε σε μια εκκλησία.

«Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό έγκλημα και ο κατηγορούμενος θα πρέπει να εκτίσει ποινή τέτοια που να είναι αποτρεπτική» για άλλους επίδοξους βιαστές, τόνισε ο δικαστής Μάξγουελ Γκιτσέρου, του δικαστηρίου του Έμπου, εξηγώντας τον λόγο που επέβαλε αυτήν την ποινή.

Ο 21χρονος Χάρισον Κινίουα, βίασε τα κοριτσάκια στις 9 Δεξεμβρίου 2015 μέσα στην εκκλησία του χωριού Κανγκάρου.

Τα τρία ανήλικα θύματα είχαν πάει στην εκκλησία για να επιστρέψουν τα καθίσματα που είχε δανειστεί η οικογένειά τους για μια κηδεία.

Ο κατηγορούμενος είχε παραστεί και αυτός στην κηδεία και κατόπιν ακολούθησε τα κορίτσια μέσα στον ναό. Στη συνέχεια, προσπάθησε να εξαγοράσει τη σιωπή τους προσφέροντας τους τηγανιτές πατάτες. Όμως εκείνα αφηγήθηκαν στους γονείς τους τα γεγονότα και από την ιατροδικαστική εξέταση που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι είχαν κακοποιηθεί.

Ο Κινίουα αρχικά είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και τις απέδωσε σε μια διένεξη που είχε με την οικογένεια. Στο δικαστήριο παραδέχτηκε την ενοχή του, υποστηρίζοντας ότι βίασε τις ανήλικες γιατί νόμιζε ότι ήταν «αρκετά ώριμες».

βιασμόςδικαστήριοΚένυαφυλακή