Κίνα: Άδειασε η πόλη Χανγκτζόου για τη Σύνοδο της G20 (φωτό)

Με πόλη – φάντασμα μοιάζει το Σάββατο η πόλη Χανγκτζόου της Κίνας, πριν από την άφιξη των ηγετών για τη Σύνοδο Κορυφής της ομάδας G20 (των μεγαλύτερων ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του κόσμου).

Η Κυβέρνηση παρότρυνε τους κατοίκους να την αδειάσουν, ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα για τη διήμερη Σύνοδο η οποία αρχίζει την Κυριακή.

Στην πόλη ζουν 9 εκατομμύρια άνθρωποι, ωστόσο σήμερα δεν κυκλοφορεί σχεδόν κανείς. Μέχρι και τα καταστήματα έχουν κατεβασμένα τα ρολά, ενώ μόνο μερικά αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους άδειους δρόμους.

Μάλιστα οι εργασίες έχουν σταματήσει και στα εργοτάξια, κάτι ασυνήθιστο σε μια χώρα όπου οι εργάτες συχνά εργάζονται με βάρδιες 24 ώρες το 24ωρο. Προκειμένου να περιοριστεί η ρύπανση, πάνω από 200 χαλυβουργεία σε γύρω περιφέρειες έχουν κλείσει.

“Τα πράγματα είναι τώρα κάπως άβολα. Αλλά μπορείτε να καταλάβετε γιατί”, λέει ο μεσίτης ακινήτων της Χανγκτζόου Λιου Ουεντσάο.

“Ηγέτες από τις 20 σημαντικότερες χώρες του κόσμου έρχονται γι’ αυτή τη μεγάλη σύνοδο κορυφής και όλοι πρέπει να εγγυηθούμε την ασφάλεια για τους ξένους”.

 

G20ΚίναΧανγκτζόου