Νίκαια: Το Λιμενικό έδιωξε από παραλία γυναίκες που φορούσαν μαντήλα

Παρά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Γαλλίας για την άρση της απαγόρευσης του μπουρκίνι από τις λουόμενες, άνδρες του λιμενικού ζήτησαν από δύο γυναίκες να αποχωρήσουν από την παραλία της Νίκαιας, διότι φορούσαν τη μαντήλα κάτω από τα καπέλα τους.

Οι γυναίκες βρίσκονταν εκεί προκειμένου να απολαύσουν εκεί  ένα πικ νικ μαζί με ένα μικρό αγόρι, όμως τις εντόπισε το λιμενικό το οποίο τις προσέγγισε με ένα φουσκωτό της τοπικής δημοτικής αρχής.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι γυναίκες συμμορφώθηκαν αμέσως με τις υποδείξεις και δεν τους επεβλήθη κάποιο πρόστιμο, όπως είχε συμβεί πριν από μερικές μέρες σε μια άλλη γυναίκα.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση που αποφασίστηκε μετά και την τρομοκρατική επίθεση του Ιουλίου στην περιοχή με 86 νεκρούς και 307 τραυματίες, αφορά κάθε ένδυμα «θρησκευτικού χαρακτήρα».

Εντούτοις, η πρόσφατη απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου προβλέπει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να ισχύει μόνο στην περίπτωση που η επιλογή ενός τέτοιου ενδύματος «αποτελεί άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια».

 

 

 

ΓαλλίαΜαντήλαΝίκαια