Αφγανιστάν: Πούλησε την 6χρονη κόρη του σε 55χρονο - Πήρε μια κατσίκα και τρόφιμα

Μια απίστευτη είδηση από το Αφγανιστάν κάνει τον γύρο του κόσμου, με πρωταγωνιστή έναν πατέρα ο οποίος… πούλησε την 6χρονη κόρη του με αντάλλαγμα μια κατσίκα και τρόφιμα.

Η “συμφωνία” που έκανε ο πατέρας, ήταν να πουλήσει τη μικρή Gharibgol, στον 55χρονο ιμάμη, Seyed Abdolkarim, ωστόσο αυτό είναι ενάντια στον νόμο του Αφγανιστάν, ο οποίος επιτρέπει στα κορίτσια να παντρεύονται από την ηλικία των 16 και μετά, σύμφωνα με το France 24.

Το βίντεο τράβηξε ένας δημοσιογράφος του ειδησεογραφικού δικτύου, όπου το μικρό κορίτσι ξεσπά σε κλάματα όταν επιστρέφει στο σπίτι του και παράλληλα γυναίκες του χωριού επιτίθενται στον πατέρα.

Ο ιμάμης συνελήφθη όταν η αστυνομία έλαβε πληροφορίες ότι είχε παντρευτεί μια κοπέλα που αγόρασε δίνοντας μια κατσίκα, μια σακούλα ρύζι, τσάι, ζάχαρη, και λάδι.

Από την πλευρά του, ο πατέρας υποστήριξε ότι αποφάσισε να πουλήσει την κόρη του διότι αδυνατούσε να φροντίσει την οικογένειά του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ο Abdolkarim του υποσχέθηκε πως δεν θα είχε σεξουαλική επαφή με το κορίτσι μέχρι να συμπληρώσει τα 18 της χρόνια και μόνο τότε κλείστηκε η συμφωνία.

Μετά την γαμήλια τελετή, ο 55χρονος ιμάμης πήρε την εξάχρονη «γυναίκα του» στο σπίτι ενός συγγενή του στην πόλη Firozkoh, χωρίς να προσδιορίσει το καθεστώς της σχέσης τους. Έτσι, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού σκέφτηκε αρχικά ότι πρόκειται για την κόρη του.

Ωστόσο, κάποια στιγμή αργότερα παρατήρησε ότι ο Abdolkarim έγδυνε το κορίτσι πριν πέσουν μαζί για να κοιμηθούν και ειδοποίησε μια τοπική οργάνωση για τα δικαιώματα των γυναικών.

Εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο μικρο κορίτσι σε νοσοκομείο της περιοχής έδειξαν ότι ο ιμάμης ευτυχώς κράτησε τον λόγο του και δεν είχε ασελγήσει στο παιδί, η οποία τώρα βρίσκεται ασφαλής μαζί με την μητέρα της.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο σχεδιάζει να εκδώσει διαζύγιο για τον γάμο του 55χρονου με το 6χρονο κορίτσι, ενώ θα αφαιρέσει και την επιμέλεια από τον πατέρα της.

Το 2010, μια έρευνα που διεξήχθη από οργανισμό στο Αφγανιστάν έδειξε ότι το 46,4% των γάμων που τελούνται στη χώρα είναι με γυναίκα νεότερη των 18 ετών, ενώ στο 15,2% αυτών οι νύφες είναι κάτω των 15.

ανήλικηΑφγανιστάν