Νέο βίντεο–σοκ από το εσωτερικό του φλεγόμενου αεροσκάφους της Emirates

Σοκάρουν τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας και αποτυπώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο τις δύσκολες στιγμές που έζησαν 300 επιβαίνοντες αεροσκάφους της Emirates που εκτελούσε την πτήση EK521 από το Τιρουβανταπουράμ, πρωτεύουσα της ινδικής επαρχίας Κεράλα, προς Ντουμπάι το πρωί της Τετάρτης.

Το αεροπλάνο παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση και αμέσως μετά πήρε φωτιά. Οι 300 επιβαίνοντες εξήλθαν του αεροσκάφους με ασφάλεια μέσα σε 45 δευτερόλεπτα, χρόνος που αποδειχθήκε στην πράξη σημαντικός για να σωθούν. Κατά πληροφορίες, πριν την αναγκαστική προσγείωση ο πιλότος είχε ενημερώσει τους υπευθύνους του αεροδρομίου ότι αντιμετωπίζει κάποια βλάβη.

Αυτόπτης μάρτυρας υποστήριξε ότι το αεροσκάφος φάνηκε σαν να «εξερράγη» τη στιγμή που άγγιξε το έδαφος χωρίς το μηχανισμό προσγείωσης.

Βίντεο από το εσωτερικό της καμπίνας που δημοσίευσε η ηλεκτρονική έκδοση της Daily Mail καταγράφει τις σκηνές αλλοφροσύνης που εκτυλίχθηκαν δευτερόλεπτα πριν το φλεγόμενο jet εκραγεί. Μάλιστα διακρίνονται οι κραυγές των επιβατών καθώς σπεύδουν να μαζέψουν τα πράγματά τους προκειμένου να εγκαταλείψουν το φλεγόμενο αεροσκάφος, ενώ με γρήγορες κινήσεις, το προσωπικό του αερομεταφορέα προσπαθεί να ανοίξει τις εξόδους κινδύνου, ώστε οι σχεδόν 300 επιβάτες να μεταφερθούν έγκαιρα σε ασφαλές μέρος. Η καμπίνα είναι γεμάτη καπνούς, πράγμα που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο των αεροσυνοδών και επιτείνει το αίσθημα πανικού των επιβατών.

Σε άλλο βίντεο φαίνονται οι επιβάτες να τρέχουν στον διάδρομο αποπροσγείωσης πανικόβλητοι για να απομακρυνθούν όσο το δυνατό περισσότερο από το αεροσκάφος. Την ίδια ώρα, όπως δείχνει συγκλονιστικό βίντεο, καθώς το αεροσκάφος βρίσκεται στον αεροδιάδρομο, μια πύρινη μπάλα εκτινάσσεται με ορμή από το μπροστινό του μέρος.

Emiratesαεροδρόμιο Ντουμπάιαεροσκάφοςέκρηξηπυρκαγιά