Μόναχο: Ανακρίνεται ο πατέρας του δράστη - "Μου έκαναν bullying για 7 χρόνια!" φώναζε ο 18χρονος

Σε λεπτομερείς έρευνες έχουν προχωρήσει οι γερμανικές αρχές για τον 18χρονο Αλί Σονμπολί  που σκόρπισε τον θάνατο και τον πανικό στο Μόναχο το βράδυ της Παρασκευής, όπου 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν συνολικά μαζί με τον δράστη.

Οι πληροφορίες γύρω από την ταυτότητά του είναι συγκεχυμένες, καθώς τα γερμανικά media αναφέρουν ότι ο δράστης είναι ο David S. Το όνομα Αλί Σονμπολί δημοσίευσαν η Mirror και η Daily Mail.

Όπως αναφέρει η Bild, κομάντος έκαναν έφοδο με σκυλιά στο διαμέρισμα των γονιών του που βρίσκεται στην πόλη, καθώς ο νεαρός έμενε μαζί τους. Διεθνή μέσα αναφέρουν επίσης ότι ο πατέρας του ο οποίος εργάζεται ως οδηγός ταξί, ανακρίνεται.

Γείτονες του 18χρονου μιλούν για έναν “ήσυχο άνθρωπο”. Ένας από αυτούς αναφέρει: «Έμενε δίπλα μου. Ένας φίλος μου πήγε μαζί του στο σχολείο και λέει ότι είναι ένας σχετικά ήσυχος τύπος. Τον αναγνώρισε από τα βίντεο της επίθεσης».

Την ίδια ώρα, ένα βίντεο στο Twitter κάνει τον γύρο του διαδικτύου στο οποίο ακούγεται ένας διάλογος ανάμεσα στον δράστη και έναν πολίτη.

Σε αυτόν, ο 18χρονος ένοπλος αποκαλύπτει πριν αυτοκτονήσει ότι είχε υποστεί bullying για επτά χρόνια, φωνάζοντας ότι είναι Γερμανός.

Ο πολίτης που μαγνητοσκοπεί τον διάλογο από ένα μπαλκόνι φωνάζει στον κόσμο ότι ο δράστης κρατάει όπλο.

Αναλυτικά ο διάλογος όπως δημοσιεύεται στη Daily Mail:

Πολίτης: Γαμ… μαλ…

Δράστης: Εξαιτίας σου μου έκαναν bullying για επτά χρόνια.

Π: Αρχ…, είσαι αρχ…

Δ:… Και τώρα πρέπει να αγοράσω ένα όπλο για να σε πυροβολήσω

Π: Ένα όπλο! Άντε γ@@@σου. Πρέπει να σου κόψουν το κεφάλι.
Ο πολίτης που καταγράφει τη σκηνή φωνάζει στον κόσμο ότι ο δράστης έχει όπλο

Ακούγεται μία φωνή να λέει «Γαμ@@@νοι Τούρκοι»

Π: Σκατ… Γαμ… ξένοι. (Ο πολίτης φωνάζει και πάλι στον κόσμο ότι ο δράστης έχει όπλο και τους λέει να καλέσουν την αστυνομία)

Δ: Είμαι Γερμανός!

Π: Είσαι αρχ… αυτό είσαι!

Δ: Ναι γεννήθηκα εδώ!

Π: Και τι διάολο νομίζεις ότι κάνεις;

Δ: Μεγάλωσα εδώ στην περιοχή Hartz 4!

Στη συνέχεια ο άνθρωπος που καταγράφει το βίντεο καλύπτεται καθώς ο ένοπλος αρχίζει να πυροβολεί και ο άνδρας από το μπαλκόνι τον βρίζει ξανά.

Ali SonbolyΓερμανίαεπίθεσηΜόναχο