Βίντεο - σοκ με τον Αφγανό τζιχαντιστή που επιτέθηκε σε τραίνο στη Γερμανία - "Θα σας σφάξω" λέει ο 17χρονος

Ο Μοχάμεντ Ριάντ είναι ο 17χρονος τζιχανιστής από το Αφγανιστάν ο οποίος με μαχαίρι και τσεκούρι επιτέθηκε σε τραίνο κοντά στο Βίρτσμπουργκ της Γερμανίας, τραυματίζοντας σοβαρά τέσσερις ανθρώπους. Οι δύο από αυτούς είναι σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, ένα επιπλέον άτομο τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ πάνω από 14 επιβάτες του τραίνου είναι σε κατάσταση σοκ.

Βίντεο που βγήκε στο φως της δημοσιότητας δείχνει τον δράστη να κρατά ένα μαχαίρι και να δηλώνει ότι είναι «στρατιώτης του ισλαμικού χαλιφάτου», απειλώντας με νέες επιθέσεις τζιχαντιστών σε πόλεις και αεροδρόμια.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε από το πρακτορείο Amaq, το οποίο συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.

«Θα πραγματοποιήσω επίθεση αυτοκτονίας στη Γερμανία. Θα σας πολεμήσω όσο περισσότερο μπορώ, θα σας σφάξω. Το Ισλαμικό Κράτος θα σας επιτεθεί παντού, στα χωριά, τις πόλεις, τα αεροδρόμιά σας», είναι τα ανατριχιαστικά λόγια του ανήλικου τζιχαντιστή.

Υπενθυμίζεται πως ο 17χρονος, πριν επιτεθεί στους επιβάτες φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», ενώ σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο οι γερμανικές αρχές εντόπισαν στο σπίτι του μία σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Μετά από την επίθεση ο Μοχάμεντ Ριάντ προσπάθησε να διαφύγει από το τραίνο που είχε σταματήσει να κινείται, αλλά ειδικοί κομάντο τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν.

Ο 17χρονος Αφγανός είχε έρθει στη Γερμανία ως ασυνόδευτος, χωρίς γονείς και είχε κάνει αίτηση για άσυλο. Αρχικά ζούσε στο Βίρτσμπουργκ και τις τελευταίες δύο εβδομάδες φιλοξενούνταν σε μια οικογένεια. Τώρα, στο μικροσκόπιο των ανακριτικών αρχών είναι το περιβάλλον του δράστη και οι άνθρωποι που τον γνώριζαν.

ΓερμανίαεπίθεσητζιχαντιστήςτραίνοΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ