Ο μακελάρης της Νίκαιας είχε αποφυλακιστεί πριν από λίγους μήνες- Ανακρίνεται η πρώην γυναίκα του

Τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις για το νέο φονικό χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας έκανε ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο μακελάρης Mohamed Lahouaiej Bouhlel είχε αποφυλακιστεί πριν από λίγους μήνες. Ήταν γνωστός στη δικαιοσύνη για την δράση του σε απειλές, βία και μικροκλοπές από το 2010 μέχρι το 2016. Τον Μάρτιο του 2016 ήταν υπό κράτηση και καταδικάστηκε για έξι μήνες για ένα έγκλημα.

Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα, οι νεκροί ανέρχονται στους 84 και στους 202 οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 52 βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση και οι 25 έχουν μηχανική υποστήριξη.

Στο φορτηγό βρέθηκαν αυτόματο όπλο, σφαίρες, γεμιστήρες, ψεύτικο όπλο με ψεύτικους γεμιστήρες, κινητό, κάρτα τράπεζας και έγγραφα. Στο σπίτι του όπου οι αρχές έκαναν λεπτομερή έρευνα, εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά αρχεία, ενώ ανακρίνεται η πρώην γυναίκα του.

«Ο δράστης διέσχισε δύο χιλιόμετρα με το φορτηγό προτού πέσει πάνω σε ανθρώπους που βρίσκονταν στην Προμενάντ για να δουν τα πυροτεχνήματα. Αμέσως οι αστυνομικοί έτρεξαν πίσω από το φορτηγό και κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν. Ο τρομοκράτης βρέθηκε νεκρός στο φορτηγό.

Μέσα στο φορτηγό βρήκαμε μια τραπεζική κάρτα ενός άντρα που είχε γεννηθεί στην Τυνησία και ζει στην Νίκαια και καταφέραμε μέσα από τα έγγραφα που εντοπίσαμε στο όχημα να ταυτοποιήσουμε τον δράστη», ανέφερε ο Εισαγγελέας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης είχε νοικιάσει πριν από τέσσερις ημέρες το φορτηγό και έπρεπε να το επιστρέψει σε τρεις ημέρες.

ΓαλλίαεπίθεσηΝίκαιαΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ