Μαρτυρία έλληνα ιερέα από τη Νίκαια: Το περιμέναμε - Είμαστε τρομοκρατημένοι

Για την τραγική εμπειρία του τρομοκρατικού χτυπήματος στη Νίκαια μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή», ο πατήρ Μιχαήλ Σεληνιωτάκης, κάτοικος της γαλλικής πόλης, στην οποία – σημειωτέον – ζουν πάνω από 80 οικογένειες Ελλήνων.

Σύμφωνα με τον ιερέα, όλα έγιναν ξαφνικά: “Καθόμασταν στη βεράντα του σπιτιού μου και παρακολουθούσαμε το σόου βεγγαλικών για την Εθνική Εορτή της Γαλλίας. Ξαφνικά ακούστηκε ένας τρομακτικός θόρυβος.  Από την τηλεόραση μάθαμε ότι ένα φορτηγό μπήκε μέσα στο πλήθος», ανέφερε

Στην ερώτηση του Δημήτρη Οικονόμου αν υπήρχε φόβος ή υποψία για τρομοκρατικό χτύπημα στους πολίτες, απάντησε: «Όλο το προηγούμενο διάστημα μας είχαν επιστήσει την προσοχή  να αποφεύγουμε τις εξόδους. Συζητιόταν ότι στη μέρα της εθνικής εορτής κάποιοι θα αντιδράσουν. Είναι ήσυχα εδώ, δεν είχαμε δείγματα, αλλά το περιμέναμε».

Δεν υπάρχουν μέλη της ελληνικής κοινότητας ανάμεσα στα θύματα

Σύμφωνα με όσα είπε ο πατέρας Μιχαήλ, εξ όσων γνωρίζει, δεν υπάρχουν μέλη της ελληνικής κοινότητας ανάμεσα στους νεκρούς και τους τραυματίες, ωστόσο, «το πρωί θα τηλεφωνήσω σε όλα τα μέλη της ελληνικής παροικίας”, δήλωσε. Όπως ανέφερε, στην Κυανή Ακτή ζουν περίπου 600 οικογένειες Ελλήνων, ενώ στη Νίκαια η ελληνική παροικία αριθμεί περί τις 80 οικογένειες.

Τέλος, αναφέρθηκε στη μουσουλμανική κοινότητα στη Νίκαια, σημειώνοντας ότι είναι αρκετά μεγάλη και (έως τώρα) δεν υπήρχαν προβλήματα και όλοι ζούσαν αρμονικά.  «Τώρα είμαστε όλοι τρομοκρατημένοι», κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα μέλη της ελληνικής κοινότητας απουσίαζαν λόγω καλοκαιρινών διακοπών, γεγονός που ίσως συνέτεινε στο να μην υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων.

ΓαλλίαιερέαςΝίκαιατρομοκρατική επίθεση